
Fylte ostefylte portobelloburgere
oppskrift på stuffed cheesy portobello burgers - en smakfull og enkel rett med fylt sopp, perfekt for en rask middag eller grillkveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2 Vidalia-løk, tynne skiver
- 4 store portobellosopper, stilker fjernet og hattene renset
- Olivenolje til pensling
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts balsamicoeddik
- 1/2 kopp revet skarp hvit Cheddar
- 1/2 kopp revet sveitserost
- 4 kaiserbrød, delt, smurt og ristet
- 4 skiver tomat
- 1 kopp babyruccola
- Ristet hvitløk-aioli, oppskrift følger
- 1 hvitløkshode
- 1 ss olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp majones
- 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne smelter du smøret over middels varme. Tilsett løken og kok den akkurat til den blir gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett brunt sukker og balsamicoeddik, dekk til og fortsett å koke, rør av og til, til løken er karamellisert, 20 til 25 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp en grill, grillpanne eller støpejernspanne over middels høy varme. Pensle toppene av portobellospissene med olivenolje og krydre rikelig med salt og pepper. Kok soppen, med stilksiden ned, i 5 til 7 minutter. Snu dem og fortsett å koke i ytterligere 5 minutter. Ta dem av varmen og legg dem på en arbeidsflate.
- 3Vend de revne ostene inn i den karamelliserte løken rett før du skal bygge burgeren. Forsiktig skje den karamelliserte løken og den smeltede osten inn i sopphattene.
- 4Bygg burgeren ved å plassere hver fylt sopp på burgerbrødene. Topp med tomater og ruccola. Smør toppen av burgerbrødene med Hvitløk Aioli og legg dem oppå de andre ingrediensene. Server umiddelbart.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 6Skjær av toppen på hvitløkhodet. Drypp den kuttede siden med olivenolje og strø over salt og pepper. Pakk inn i aluminiumsfolie og stek til den er myk og aromatisk, ca. 35 til 40 minutter. La den avkjøle.
- 7Fjern hvitløksfeddene fra skinnet og ha dem i en food processor sammen med majones, sitronsaft og en klype salt og pepper. Kjør til det er jevnt most. Smak til og oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet til bruk.