Hello Fresh Mobile Banner
Israelsk falafel

Israelsk falafel

Lær hvordan du lager deilige israelske falafel hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp tahini (sesampasta)
  • 2. 4 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 3. 1/2 liten løk, hakket (ca. 1/4 kopp)
  • 4. 1/2 teskje kosher-salt
  • 5. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 6. 1 kopp tørkede kikerter, overvått i vann i kjøleskapet over natten slik at vannet dekker dem med 2 tommer, deretter avrent, eller 1 kopp hermetiske kikerter, avrent
  • 7. 1 liten løk, hakket (ca. 1/2 kopp)
  • 8. 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
  • 9. 2 ss fersk persille, finhakket
  • 10. 1 teskje malt spisskummen
  • 11. 1 teskje malt koriander
  • 12. 1 teskje salt
  • 13. 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
  • 14. 1/2 teskje natron
  • 15. Omtrent 6 kopper vegetabilsk olje til steking
  • 16. 5 til 6 pitabrød, der toppen av hver er kuttet av en tredjedel
  • 17. 2 plommetomater, frøet og hakket
  • 18. 1 liten løk, hakket
  • 19. 1 grønn paprika, frøet og hakket
  • 20. 1 agurk, skrelt, frøet og hakket
  • 21. Syltet turnip*
  • 22. Mango amba (syltet*)
  • 23. Harissa hot sauce
  • 24. *Finnes hos ethnicgrocer.com

Fremgangsmåte

  1. 1Lag tahinisaus
  2. 2I en food processor eller blender, bland alle ingrediensene og 1/4 kopp vann. Kjør til en jevn pasta. (Forhåndsforberedelse: Sausen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap, dekket, i opptil 1 dag.)
  3. 3Lag falafel
  4. 4I en food processor, bland kikerter, løk, hvitløk, persille, spisskummen, koriander, salt, rød pepperflak og natron. Puls til det er finhakket og smuldrete (blandingen vil ligne våte brødsmuler; ikke kjør for lenge, ellers blir deigen for tung). (Forhåndsforberedelse: Blandingen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap, dekket, i opptil 1 dag.)
  5. 5Varm opp 3 tommer olje i en stor, lav panne over moderat høy varme til oljetermometeret viser 180°C (350°F). Bruk 2 teskjeer eller en falafelskje for å forme blandingen til omtrent 2,5 cm store baller eller sirkler. Arbeid i porsjoner på 5, og senk forsiktig i den varme oljen. Stek, snu av og til, til de er dyp gyllenbrune, ca. 1 til 2 minutter. La dem renne av på papirhåndklær. Gjenta med resten av blandingen, og sørg for å varme opp oljen til 180°C mellom hver batch.
  6. 6Gjenta prosessen for å lage resten av falafelen.