
Israelsk falafel
Lær hvordan du lager deilige israelske falafel hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp tahini (sesampasta)
- 2. 4 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
- 3. 1/2 liten løk, hakket (ca. 1/4 kopp)
- 4. 1/2 teskje kosher-salt
- 5. 1/2 teskje malt svart pepper
- 6. 1 kopp tørkede kikerter, overvått i vann i kjøleskapet over natten slik at vannet dekker dem med 2 tommer, deretter avrent, eller 1 kopp hermetiske kikerter, avrent
- 7. 1 liten løk, hakket (ca. 1/2 kopp)
- 8. 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
- 9. 2 ss fersk persille, finhakket
- 10. 1 teskje malt spisskummen
- 11. 1 teskje malt koriander
- 12. 1 teskje salt
- 13. 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 14. 1/2 teskje natron
- 15. Omtrent 6 kopper vegetabilsk olje til steking
- 16. 5 til 6 pitabrød, der toppen av hver er kuttet av en tredjedel
- 17. 2 plommetomater, frøet og hakket
- 18. 1 liten løk, hakket
- 19. 1 grønn paprika, frøet og hakket
- 20. 1 agurk, skrelt, frøet og hakket
- 21. Syltet turnip*
- 22. Mango amba (syltet*)
- 23. Harissa hot sauce
- 24. *Finnes hos ethnicgrocer.com
Fremgangsmåte
- 1Lag tahinisaus
- 2I en food processor eller blender, bland alle ingrediensene og 1/4 kopp vann. Kjør til en jevn pasta. (Forhåndsforberedelse: Sausen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap, dekket, i opptil 1 dag.)
- 3Lag falafel
- 4I en food processor, bland kikerter, løk, hvitløk, persille, spisskummen, koriander, salt, rød pepperflak og natron. Puls til det er finhakket og smuldrete (blandingen vil ligne våte brødsmuler; ikke kjør for lenge, ellers blir deigen for tung). (Forhåndsforberedelse: Blandingen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap, dekket, i opptil 1 dag.)
- 5Varm opp 3 tommer olje i en stor, lav panne over moderat høy varme til oljetermometeret viser 180°C (350°F). Bruk 2 teskjeer eller en falafelskje for å forme blandingen til omtrent 2,5 cm store baller eller sirkler. Arbeid i porsjoner på 5, og senk forsiktig i den varme oljen. Stek, snu av og til, til de er dyp gyllenbrune, ca. 1 til 2 minutter. La dem renne av på papirhåndklær. Gjenta med resten av blandingen, og sørg for å varme opp oljen til 180°C mellom hver batch.
- 6Gjenta prosessen for å lage resten av falafelen.