Hakket salat med fetaost, oliven og pitabrødkrutonger

Hakket salat med fetaost, oliven og pitabrødkrutonger

oppskrift på en frisk chopped salat med fetaost, oliven og sprø pita croutons. perfekt for en lett og smakfull forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • ett 15 cm pitabrød, skåret i 1/2-tommers biter
  • ett lite hode romanosalat, vasket godt, tørket og skåret i 1/2-tommers biter (ca. 4 kopper)
  • 1/2 rød paprika, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/2 gul paprika, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/2 rød løk, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/3 kopp smuldret fetaost (ca. 45 gram)
  • 1/4 kopp Kalamata- eller andre saltede svarte oliven, uten stein og hakket; grovhakket
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 1/2 spiseskjeer rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne varm opp olivenolje over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek pitaen, rør av og til, til den er gyllen. Krydre krutongene med salt og pepper etter smak og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. I en stor bolle bland romanosalat, paprika, løk, fetaost og oliven, og drypp over ekstra virgin olivenolje og eddik. Tilsett krutonger og salt og pepper etter smak, og vend forsiktig sammen.
  2. 2I en stekepanne varm opp olivenolje over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og kok pitaen, rør av og til, til den er gyllen. Krydre krutongene med salt og pepper etter smak og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av.
  3. 3I en stor bolle bland romanosalat, paprika, løk, fetaost og oliven, og drypp over ekstra virgin olivenolje og eddik. Tilsett krutonger og salt og pepper etter smak, og vend forsiktig sammen.