Zeppole

Zeppole

Lær hvordan du lager deilige zeppole, tradisjonelle italienske fritters fylt med søt krem eller syltetøy. Perfekt som dessert eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 3/4 kopp sukker pluss 1 spiseskje
  • 1 1/2 teskjeer malt kanel
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1 spiseskje salt
  • 1 kopp hvetemel, siktet
  • 4 store egg
  • Vegetabilsk olje (til steking)

Fremgangsmåte

  1. 1Visp 3/4 kopp sukker og kanel i en middels bolle. Sett til side. Kok opp 1 kopp vann, smør, 1 spiseskje salt og resten av 1 spiseskje sukker i en tung middels kjele, mens du rører til smøret smelter. Tilsett mel i blandingen og rør til deigen former en ball. Kok over middels varme i 4 minutter for å fjerne den rå mel-smaken, mens du rører konstant. Overfør deigen til en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk deigen til den er smuldrete, ca. 1 minutt. Tilsett egg ett om gangen i deigen, og bland godt mellom hver tilsetting for å danne jevn deig. FORHÅNDSVIS: Deigen kan lages 4 timer i forveien. Dekk deigen med plastfolie direkte på og la den stå i romtemperatur til den skal brukes. Hell nok vegetabilsk olje i en stor, tung kjele til å dekke ca. 5 cm. Fest et dypfrysetermometer til siden av kjelen. Varm opp oljen til 175°C. Arbeid i porsjoner, og bruk en teskje til å skje ut en rund teskje deig, og bruk en annen teskje til å skrape deigen forsiktig ned i oljen. Kok deigen til de er puffete og gyldne på alle sider, ca. 7 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør friterte kaker til papirhåndklær for å renne av. Vend zeppole i kanel-sukker og server varme.