Sashimisalat med soyasaus og appelsin

Sashimisalat med soyasaus og appelsin

Lær hvordan du lager en frisk sashimi salat med soyasaus og appelsin. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 appelsiner
  • 1 eller 2 lime
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 3 spiseskjeer druekjerneolje
  • 6 kopper mâche (lammesalat)
  • 2 kopper frisée-salat, revet i biter
  • 1/2 agurk, skrelt, frøet og tynne skiver (valgfritt)
  • 200 gram sushi-kvalitets laks, skinn fjernet
  • 1 teskje sesamfrø, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Riv opp skallet og det hvite laget av 1 appelsin og lime i en stor bolle. Press ut 1 spiseskje juice fra den revne appelsinen og 2 spiseskjeer juice fra den revne limen i bollen (du kan trenge en ekstra lime for å få ut de 2 spiseskjeene med juice). Visp inn soyasausen og oljen. Sett dressingen til side. Bruk en skarp kniv til å skjære av skallet og det hvite laget fra de resterende appelsinene. Arbeid over en blandebolle, og skjær mellom membranene for å frigjøre appelsinbåtene, slik at de faller ned i bollen. Hell eventuelt juice i en kopp og sett den til side til senere bruk. Tilsett mosen, frisée og agurk, hvis du bruker det, i appelsinbåtene. Bruk en stor skarp kniv til å skjære laksen i skiver på ca. 1/3 toms tykkelse. Legg laksen i bollen. Drypp over dressingen, og vend forsiktig slik at alt blir dekket. La smakene sette seg i minst 2 minutter. Fordel salaten på 4 serveringsfat. Strø over de ristet sesamfrøene, og server.
  2. 2Riv opp skallet av 1 appelsin og limen i en stor bolle. Press ut 1 spiseskje juice fra den revne appelsinen og 2 spiseskjeer juice fra den revne limen i bollen (du kan trenge en ekstra lime for å få ut de 2 spiseskjeene med juice). Visp inn soyasausen og oljen. Sett dressingen til side.
  3. 3Bruk en skarp kniv til å skjære av skallet og det hvite laget fra de resterende appelsinene. Arbeid over en blandebolle, og skjær mellom membranene for å frigjøre appelsinbåtene, slik at de faller ned i bollen. Hell eventuelt juice i en kopp og sett den til side til senere bruk. Tilsett mosen, frisée og agurk, hvis du bruker det, i appelsinbåtene. Bruk en stor skarp kniv til å skjære laksen i skiver på ca. 1/3 toms tykkelse. Legg laksen i bollen. Drypp over dressingen, og vend forsiktig slik at alt blir dekket. La smakene sette seg i minst 2 minutter.
  4. 4Fordel salaten på 4 serveringsfat. Strø over de ristet sesamfrøene, og server.