
Marinerte oliven, rød paprika, artisjokkhjerter og sopp
Oppdag hvordan du lager smakfull marinert oliven med rød paprika, artiskokkhjerter og sopp. Perfekt for forrett eller snacks, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille
- 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 teskje fullkorn Dijon-sennep
- 1 pakke på 255 gram frosne artisjokkhjerter, tint, godt avrente, delt i to på langs
- 1 stor rød paprika, skåret i matchstikkstykker
- 4 unser små sopp, trimmet og delt i fire
- 1 liten løk, tynnsnittet (ca. 1/3 kopp)
- 3/4 kopp uten stein Kalamata-oliven eller andre saltede svarte oliven, delt i fire på langs
Fremgangsmåte
- 1Visp de første seks ingrediensene i en stor bolle for å blande. Tilsett grønnsaker og oliven. Vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, rør om av og til. (Kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares i kjøleskapet. La den stå i romtemperatur i 30 minutter før servering.)
- 2Visp de første seks ingrediensene i en stor bolle for å blande. Tilsett grønnsaker og oliven. Vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, rør om av og til. (Kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares i kjøleskapet. La den stå i romtemperatur i 30 minutter før servering.)
- 3Overfør blandingen til en bolle og server.
- 4Overfør blandingen til en bolle og server.