Linguine med krabbe, sitron, chili og mynte

Linguine med krabbe, sitron, chili og mynte

oppskrift på linguine med krabbe, sitron, chili og mynte. en frisk og smakfull rett perfekt for sommermåltider eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser linguine
  • Kosher-salt
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1–2 Fresno-chili, rød jalapeño eller rød Thai-chili, uten frø, skåret i tynne runde skiver
  • 1 1/2 spiseskjeer (eller mer) fersk sitronjuice, delt
  • 2 teskjeer (pakket) finrevet sitronzest, delt
  • Nykvernet svart pepper
  • 8 unser kokt, skrellet Dungeness-kreps, kongekrabbe eller jumbo lump-krabbekjøtt, nøye plukket for skjell
  • 1/3 kopp ferske mynteblader, forsiktig revet, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rør av og til til den er al dente. Sil av vannet, og sett til side 1 kopp av kokevannet. I mellomtiden, smelt 1 spiseskje smør sammen med 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og rør til den er akkurat myk, ca. 3-4 minutter. Tilsett hvitløk og 1 chili, og kok under omrøring ofte til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og 3 spiseskjeer av kokevannet fra pastaen i sjalottblandingen; krydre med en klype pepper. Rør til væsken nesten har fordampet, ca. 1 minutt. Overfør pastaen til stekepannen og tilsett 1/2 kopp av det reserverte kokevannet. Skru opp varmen til middels pluss. Kok, og vend pastaen eller rør med tenger, til væsken nesten har fordampet og pastaen er blank, ca. 2 minutter. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene smør, 1 spiseskje olivenolje, 1 spiseskje sitronsaft, 1 teskje sitronskall, krabbe, halvparten av mynten, og flere chilirunder etter ønske. Rør til smøret har smeltet og pastaen er godt dekket, og tilsett mer kokevann hvis det virker tørt. Fordel pastaen i serveringsskåler og topp med resten av sitronskallet og mynten. Dryss over mer sitronsaft etter smak.
  2. 2Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rør av og til til den er al dente. Sil av vannet, og sett til side 1 kopp av kokevannet.
  3. 3I mellomtiden, smelt 1 spiseskje smør sammen med 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og rør til den er akkurat myk, ca. 3-4 minutter. Tilsett hvitløk og 1 chili, og kok under omrøring ofte til det begynner å dufte, ca. 1 minutt.
  4. 4Tilsett 1/2 spiseskje sitronsaft og 3 spiseskjeer av kokevannet fra pastaen i sjalottblandingen; krydre med en klype pepper. Rør til væsken nesten har fordampet, ca. 1 minutt.
  5. 5Overfør pastaen til stekepannen og tilsett 1/2 kopp av det reserverte kokevannet. Skru opp varmen til middels pluss. Kok, og vend pastaen eller rør med tenger, til væsken nesten har fordampet og pastaen er blank, ca. 2 minutter. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene smør, 1 spiseskje olivenolje, 1 spiseskje sitronsaft, 1 teskje sitronskall, krabbe, halvparten av mynten, og flere chilirunder etter ønske.
  6. 6Rør til smøret har smeltet og pastaen er godt dekket, og tilsett mer kokevann hvis det virker tørt. Fordel pastaen i serveringsskåler og topp med resten av sitronskallet og mynten. Dryss over mer sitronsaft etter smak.