
Raspberry-Hazelnut Galette
Lær hvordan du lager en deilig raspberry-hazelnut galette. En enkel oppskrift som passer perfekt for sommerens frukt og nøtter. Perfekt som dessert eller kake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 3/4 kopp rå hasselnøtter med skinn
- 3/4 teskje kosher-salt
- 1 1/4 kopper hvetemel pluss mer til utbaking
- 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2" biter
- 1/4 kopp sukker
- 2 store eggeplommer
- 1 kopp bringebærsyltetøy
- 1 teskje finrevet limeskall
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 1 stort egg, sammenpisket
- 2 spiseskjeer rå sukker
- Hasselnøtt- eller vaniljeis (til servering; valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Kjør hasselnøtter, salt og 1 1/4 kopper mel i en food processor til nøttene er veldig finhakket; overfør til en middels stor bolle og sett til side. Kjør smør og sukker i food processoren til det er glatt. Tilsett eggeplommer og pulser bare for å blande. Tilsett den reserverte hasselnøttblandingen og pulser bare til det er godt blandet. Samle deigen til en ball, trykk den flatt til en skive, og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARELSE: Deigen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar den kjølig. La den stå i romtemperatur i 15 minutter før utbaking. Bland syltetøy, limeskall og limesaft i en liten bolle for å blande; sett til side. Kjevle ut deigen på et ark med smørpapir til en 35 cm runding, ca. 3 mm tykk, og dryss med mel etter behov for å unngå at den setter seg fast. Fordel syltetøyblandingen over deigen, og la det være en kant på 4 cm rundt. Pensle eggevispet på kanten av deigen. Bruk smørpapiret som hjelp, og brett kanten av deigen over syltetøyet, og klyp sammen eventuelle sprekker i deigen. Skyv smørpapiret med galetten over på et stekebrett. Pensle toppen av deigen med eggevisp og dryss over råsukker. Stek galetten, og roter den halvveis i steketiden, til skorpen er dyp gyldenbrun, ca. 30-40 minutter. Bruk en stor avlang spatel eller kniv til å skille galetten fra papiret, og løsne den fra eventuelt boblet syltetøy. La den avkjøle helt på en rist. FORHANDSVARELSE: Galetten kan lages tre dager i forveien. Oppbevar den løst dekket i romtemperatur. Skjær i båter og server med iskrem, hvis ønskelig.
- 2Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Kjør hasselnøtter, salt og 1 1/4 kopper mel i en food processor til nøttene er veldig finhakket; overfør til en middels stor bolle og sett til side.
- 3Kjør smør og sukker i food processoren til det er glatt. Tilsett eggeplommer og pulser bare for å blande. Tilsett den reserverte hasselnøttblandingen og pulser bare til det er godt blandet. Samle deigen til en ball, trykk den flatt til en skive, og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARELSE: Deigen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar den kjølig. La den stå i romtemperatur i 15 minutter før utbaking.
- 4Bland syltetøy, limeskall og limesaft i en liten bolle for å blande; sett til side.
- 5Kjevle ut deigen på et ark med smørpapir til en 35 cm runding, ca. 3 mm tykk, og dryss med mel etter behov for å unngå at den setter seg fast. Fordel syltetøyblandingen over deigen, og la det være en kant på 4 cm rundt. Pensle eggevisp på kanten av deigen. Bruk smørpapiret som hjelp, og brett kanten av deigen over syltetøyet, og klyp sammen eventuelle sprekker i deigen. Skyv smørpapiret med galetten over på et stekebrett. Pensle toppen av deigen med eggevisp og dryss over råsukker.
- 6Stek galetten, og roter den halvveis i steketiden, til skorpen er dyp gyldenbrun, ca. 30-40 minutter. Bruk en stor avlang spatel eller kniv til å skille galetten fra papiret, og løsne den fra eventuelt boblet syltetøy. La den avkjøle helt på en rist. FORHANDSVARELSE: Galetten kan lages tre dager i forveien. Oppbevar den løst dekket i romtemperatur.
- 7Skjær i båter og server med iskrem, hvis ønskelig.