
Grillet kyllinglår
Lær hvordan du lager perfekte grillede kyllinglår med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og familie middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp soyasaus
- 1/3 kopp (pakket) mørkbrunt sukker
- 2 spiseskjeer hakket, skrelt fersk ingefær
- 4 store hvitløksfedd, hakket
- 12 skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 1,4 kg)
- Klistrete ris
- Krydrede nori-ark
Fremgangsmåte
- 1Visp soyasaus, brunt sukker, ingefær og hvitløk i en stor bolle. FORberedelse: Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur. Forbered grillen (middels høy varme). Tilsett kylling i marinaden; vend godt slik at den dekker. La marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Pensle grillristen med olje. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Pakk den grillede kyllingen med sticky rice i krydrede nori-ark.
- 2Visp soyasaus, brunt sukker, ingefær og hvitløk i en stor bolle. FORberedelse: Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur.
- 3Forbered grillen (middels høy varme). Tilsett kylling i marinaden; vend godt slik at den dekker. La marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Pensle grillristen med olje. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
- 4Pakk den grillede kyllingen med sticky rice i krydrede nori-ark.