Grillet kyllinglår

Grillet kyllinglår

Lær hvordan du lager perfekte grillede kyllinglår med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og familie middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp soyasaus
  • 1/3 kopp (pakket) mørkbrunt sukker
  • 2 spiseskjeer hakket, skrelt fersk ingefær
  • 4 store hvitløksfedd, hakket
  • 12 skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 1,4 kg)
  • Klistrete ris
  • Krydrede nori-ark

Fremgangsmåte

  1. 1Visp soyasaus, brunt sukker, ingefær og hvitløk i en stor bolle. FORberedelse: Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur. Forbered grillen (middels høy varme). Tilsett kylling i marinaden; vend godt slik at den dekker. La marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Pensle grillristen med olje. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Pakk den grillede kyllingen med sticky rice i krydrede nori-ark.
  2. 2Visp soyasaus, brunt sukker, ingefær og hvitløk i en stor bolle. FORberedelse: Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur.
  3. 3Forbered grillen (middels høy varme). Tilsett kylling i marinaden; vend godt slik at den dekker. La marinere ved romtemperatur i 15 minutter. Pensle grillristen med olje. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
  4. 4Pakk den grillede kyllingen med sticky rice i krydrede nori-ark.