
Vaniljekrem
lær hvordan du lager en jevn og smakfull pastry cream, perfekt som fyll i kaker, paier og desserter. enkel oppskrift for nybegynnere og erfarne.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper (484 g/17 oz) helmelk
- 2. 1/2 kopp (100 g/3,5 oz) sukker (sukker)
- 3. 5 store (93 g/3,3 oz) eggeplommer
- 4. 1/3 kopp (40 g/1,4 oz) maisstivelse
- 5. 1 ss (14 g/0,5 oz) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor kjele, kok opp melken over middels varme. Ta kjelen av varmen.
- 22. I en middels stor bolle, visp sammen sukker og eggeplommer til det blir lyst. Sikt inn maisstivelsen i blandingen og visp for å blande. Visp inn omtrent en kvart av melken i eggeplommeblandingen, deretter visp eggeplommeblandingen inn i kjelen med resten av melken. Kok opp over middels høy varme, mens du visper konstant, til kremen tykner og koker. Ta kjelen av varmen og visp inn smøret til det er helt smeltet. Sil kremen gjennom en finmasket sikt over i en rustfri bolle, sett bollen i en isbad, og rør hyppig til den er avkjølt. Dekk overflaten av kremen med plastfolie presset direkte mot overflaten for å forhindre at det dannes en skorpe, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.