
Sydvestlig Quinoasalat
oppskrift på southwestern quinoa salat - en smakfull og sunn salat med quinoa, grønnsaker og krydder, perfekt for en lett lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp quinoa
- 1 spiseskje smør
- 2 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp hakket grønn paprika
- 1/2 kopp hakket rød løk
- 1 kopp mais
- 1 (425 gram) boks svarte bønner, drenert
- 1/4 kopp hakket koriander
- 1 stor tomat, hakket
- 1/2 kopp fersk limejuice, eller etter smak
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje adobosmakstilsetning
- 1/2 kopp fetaost
- salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Skyll quinoaen grundig i kaldt vann, og la den renne av. Smelt smør i en stor kjele over middels varme, og kok opp og rør i quinoaen til vannet har fordampet og quinoaen er lett ristet, ca. 3 minutter. Hell i kyllingkraften, kok opp, reduser varmen til lav, og la det småkoke til quinoaen har absorbert all kraften, ca. 10 minutter. La quinoaen avkjøle i kjøleskapet i minst 10 minutter.
- 2Bland sammen grønn paprika, rød løk, mais, svarte bønner, koriander, tomat, limesaft, rødvinseddik, olivenolje, adobosmak, og fetaost i en stor salatbolle. Rør forsiktig inn quinoaen, og smak til med salt, pepper og ekstra limesaft etter ønske. La salaten stå i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering; server kald.