Søt grillede maiskolber

Søt grillede maiskolber

Lær hvordan du lager søt og saftig grillet mais med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillingen eller som tilbehør til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 ører mais, fjernet skjell og silke
  • 2. 1 1/2 spiseskjeer macadamiaolje
  • 3. 1/2 kopp smeltet smør
  • 4. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 5. 1 teskje knust rosmarin
  • 6. 1 teskje tørket salvie
  • 7. 1 teskje tørket basilikum
  • 8. 1 teskje tørkede timianblader
  • 9. 1 1/2 teskje salt
  • 10. 1 1/2 teskje pepper
  • 11. 1/2 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg mais i kaldt vann i 1 til 3 timer.
  2. 22. Rør sammen macadamianøttolje og smør som er smeltet i en bolle. Krydre med hvitløk, rosmarin, salvie, basilikum, timian, salt og pepper; rør inn Parmesanost.
  3. 33. Sil av maisen og tørk den forsiktig. Fordel smøret jevnt over hver maiskolbe, og legg hver enkelt på et stykke aluminiumsfolie. Pakk hver kolbe tett inn, og stikk hull i folien for å slippe ut damp under grilling.
  4. 44. Forvarm en utendørs grill til middels varme.
  5. 55. Grill maiskolbene til de er møre, ca. 20 til 30 minutter, og vend dem ofte. Ta dem av grillen og sjekk om de er ferdige; hvis ikke, fortsett å koke i ytterligere 5 minutter.