
Søt grillede maiskolber
Lær hvordan du lager søt og saftig grillet mais med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillingen eller som tilbehør til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 ører mais, fjernet skjell og silke
- 2. 1 1/2 spiseskjeer macadamiaolje
- 3. 1/2 kopp smeltet smør
- 4. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 5. 1 teskje knust rosmarin
- 6. 1 teskje tørket salvie
- 7. 1 teskje tørket basilikum
- 8. 1 teskje tørkede timianblader
- 9. 1 1/2 teskje salt
- 10. 1 1/2 teskje pepper
- 11. 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg mais i kaldt vann i 1 til 3 timer.
- 22. Rør sammen macadamianøttolje og smør som er smeltet i en bolle. Krydre med hvitløk, rosmarin, salvie, basilikum, timian, salt og pepper; rør inn Parmesanost.
- 33. Sil av maisen og tørk den forsiktig. Fordel smøret jevnt over hver maiskolbe, og legg hver enkelt på et stykke aluminiumsfolie. Pakk hver kolbe tett inn, og stikk hull i folien for å slippe ut damp under grilling.
- 44. Forvarm en utendørs grill til middels varme.
- 55. Grill maiskolbene til de er møre, ca. 20 til 30 minutter, og vend dem ofte. Ta dem av grillen og sjekk om de er ferdige; hvis ikke, fortsett å koke i ytterligere 5 minutter.