Hello Fresh Mobile Banner
Maiskolbe (Enkel rengjøring og skrelling)

Maiskolbe (Enkel rengjøring og skrelling)

Lær hvordan du enkelt rengjør og skreller maiskolber med vår enkle guide. Perfekt for sommermåltidet eller grillkvelden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 øremais på stilk, uskrellet
  • 2. 1 teskje smør, eller etter smak
  • 3. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg maiskolben i en mikrobølgeovn og kok den på høy varme i 2 minutter; snu maisen og kok den videre på høy varme til kjernene er varme og damper, ytterligere 2 minutter.
  2. 22. Plasser maiskolben på et skjærebrett, bruk en grytehåndkle eller brettet kjøkkenhåndkle, og kutt av bunnen av kolben slik at ¼ til ½ tomme av kjernene blir synlige. Hold kolben i toppen og klem maisen ut av bladene fra topp til bunn. Bladene og silken vil bli igjen.
  3. 33. Smør maisen og krydre med salt.