
Beef Pho
Lær hvordan du lager en autentisk beef pho med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende og smakfull middag. Enkel å følge for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 pund storfeknoke, med kjøtt
- 2. 2 pund storfe oxtail
- 3. 1 hvit (daikon) reddik, skivet
- 4. 2 løk, hakket
- 5. 2 unser hele stjerneanisfrø
- 6. 1/2 kanelstang
- 7. 2 hele nellikspiker
- 8. 1 teskje svarte pepperkorn
- 9. 1 skive fersk ingefærrot
- 10. 1 spiseskje hvitt sukker
- 11. 1 spiseskje salt
- 12. 1 spiseskje fiskesaus
- 13. 1 1/2 pund tørkede flate risnudler
- 14. 1/2 pund frossen storfekjøtt (sirloin)
- 15. TILBEHØR:
- 16. Sriracha hot sauce
- 17. Hoisinsaus
- 18. Tynne skiver av løk
- 19. Hakket frisk koriander
- 20. Bønnespirer (mungbønner)
- 21. Søt thai-basilikum
- 22. Tynne skiver av grønn løk
- 23. Limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Plasser storfeknoken i en veldig stor gryte (9 liter eller mer). Krydre med salt, og fyll gryten med 2 gallon vann. Kok opp, og la det koke i omtrent 2 timer.
- 22. Skum av fett fra overflaten av suppen, og tilsett oksestek, reddik og løk. Bind anisfrø, kanelstang, nellik, pepperkorn og ingefær i en osteklede eller legg dem i en krydderpose; legg det i suppen. Rør inn sukker, salt og fiskesaus. La det småkoke på middels lav varme i minst 4 timer (jo lenger, desto bedre). På slutten av kokingen, smak til og tilsett mer salt etter behov. Sil av kraften, og sett den tilbake i gryten for å holde den på lav varme. Kast krydder og bein. Sett av kjøttet fra storfeknoken til andre bruk hvis ønskelig.
- 33. Kok opp en stor gryte med lett saltet vann. Bløtlegg risnudlene i vann i ca. 20 minutter, og kok dem deretter i kokende vann til de er myke, men ikke møre, i omtrent 5 minutter. Skjær den frosne storfekjøttet i tynne skiver. Kjøttet må være tynnt nok til å koke umiddelbart.
- 44. Legg litt nudler i hver bolle, og topp med noen rå storfeskiver. Hell den kokende kraften over storfekjøttet og nudlene i bollen. Server med hoisinsaus og Srirachasaus på siden. Sett løk, koriander, bønnespirer, basilikum, grønn løk og lime på bordet, slik at hver kan legge til topping etter eget ønske.