
Smakfulle ovnsbakte rotgrønnsaker
oppskrift på deilige og salte ovnsbakte rotgrønnsaker, perfekt som tilbehør eller vegetarrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakket, rå rødbete
- 2. 4 gulrøtter, hakket
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 2 kopper hakkede poteter
- 5. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1/4 kopp hermetiske kikerter, drenert
- 7. 2 spiseskjeer olivenolje
- 8. 1 spiseskje tørkede timianblader
- 9. salt og pepper etter smak
- 10. 1/3 kopp tørr hvitvin
- 11. 1 kopp revet rødbetgrønt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Legg rødbete, gulrot, løk, poteter, hvitløk og kikerter i en ildfast form på 23x33 cm. Drypp over olivenolje, og krydre med timian, salt og pepper. Bland godt.
- 33. Stek, uten å dekke til, i den forvarmede ovnen i 30 minutter, og rør om en gang halvveis i steketiden. Ta ut formen av ovnen, og rør inn vinen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek til vinen nesten har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 15 minutter til. Rør inn rødbetbladene, og la dem visne av varmen fra grønnsakene. Smak til med salt og pepper før servering.