Mais- og baconpai

Mais- og baconpai

Prøv vår deilige corn and bacon pie, perfekt som hovedrett eller forrett. En enkel oppskrift med sprø bacon og søt mais, ideell for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp upolert hvetemel
  • 2. 3/4 kopp finmalt fullkornsmel av mais
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/4 kopp (1/2 stang) avkjølt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 5. 3 spiseskjeer avkjølt fast vegetabilsk fett (helst uten transfett), i terninger
  • 6. 3 til 4 spiseskjeer isvann
  • 7. Nonstick-vegetabilsk oljespray
  • 8. 1/2 pund bacon, grovhakket
  • 9. 1 1/2 kopper hakket søt løk (som Vidalia eller Maui)
  • 10. 1 kopp hakket rød paprika
  • 11. 1 12-unse pakke frosne maiskjerner (2 1/2 kopper), tint og tørket
  • 12. 1 1/2 kopper halvhav og helmelk
  • 13. 3 store egg
  • 14. 1 teskje tørket timian
  • 15. 1/2 teskje salt
  • 16. 1/2 teskje Worcestershire-saus
  • 17. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 18. 1 kopp hakket grønn løk
  • 19. 1 1/2 kopper (pakket) grovt revet Gruyère-ost (ca. 170 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. For paideigen: Visp de tre første ingrediensene i en stor bolle. Bruk baksiden av en gaffel til å kutte inn smør og kortreist fett til blandingen ligner grovt mel. Tilsett 3 spiseskjeer iskaldt vann. Rør sammen til deigen samler seg i fuktige klumper, og tilsett mer vann, teskjevis av gangen, hvis deigen virker tørr. Form deigen til en skive. Pakk den inn og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200°C. Spray en glasspaiform med non-stick spray, ca. 23 cm i diameter. Legg et stort ark bakepapir på arbeidsflaten. Plasser deigen i midten, dekk med et annet ark bakepapir. Kjevle ut deigen til en 30 cm runding. Fjern det øverste bakepapiret. Bruk det nederste bakepapiret som hjelp, og snu deigen opp i den forberedte paiformen. Fjern forsiktig det resterende bakepapiret. Pass på at deigen ligger godt i formen, og forsegle eventuelle rifter. Brett overskuddende deig under kanten og lag en høy, krusete kant. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Visp de tre første ingrediensene i en stor bolle. Bruk baksiden av en gaffel til å kutte inn smør og kortreist fett til blandingen ligner grovt mel. Tilsett 3 spiseskjeer iskaldt vann. Rør sammen til deigen samler seg i fuktige klumper, og tilsett mer vann, teskjevis av gangen, hvis deigen virker tørr. Form deigen til en skive. Pakk den inn og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200°C. Spray en glasspaiform med non-stick spray, ca. 23 cm i diameter. Legg et stort ark bakepapir på arbeidsflaten. Plasser deigen i midten, dekk med et annet ark bakepapir. Kjevle ut deigen til en 30 cm runding. Fjern det øverste bakepapiret. Bruk det nederste bakepapiret som hjelp, og snu deigen opp i den forberedte paiformen. Fjern forsiktig det resterende bakepapiret. Pass på at deigen ligger godt i formen, og forsegle eventuelle rifter. Brett overskuddende deig under kanten og lag en høy, krusete kant. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  4. 44. For fyllet: Stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til papirhåndklær for å renne av. Hell av alt unntatt 1 ½ spiseskje fett. Tilsett løk og pepper i pannen. Sauter til det er nesten mørt, ca. 8 minutter. Tilsett mais og sautér til det er veldig mørt, ca. 3 minutter til. Visp sammen de neste 6 ingrediensene i en stor bolle. Vend inn hakket grønn løk, og deretter maisblandingen. Strø bacon og ost over bunnen av paideigen. Hell over eggeblandingen. Stek paien til fyllet er gyllent og akkurat har stivnet i midten, ca. 55 minutter. La paien avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server litt lunken.
  5. 55. Kok bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til det er sprøtt. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til papirhåndklær for å renne av. Hell av alt unntatt 1 ½ spiseskje fett. Tilsett løk og pepper i pannen. Sauter til det er nesten mørt, ca. 8 minutter. Tilsett mais og sautér til det er veldig mørt, ca. 3 minutter til.
  6. 66. Visp de neste 6 ingrediensene i en stor bolle. Vend inn hakket grønn løk, og deretter maisblandingen. Strø bacon og ost over bunnen av paideigen. Hell over eggeblandingen.
  7. 77. Stek paien til fyllet er gyllent og akkurat har stivnet i midten, ca. 55 minutter. La paien avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server litt lunken.