Vårens spirende pasta med spirer

Vårens spirende pasta med spirer

oppskriften på spring fiddlehead pasta er enkel å lage og perfekt for vårsesongen. nyt en frisk og smakfull retter med spirer og pasta.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 340 gram fusillipasta
  • ¾ kopp ricottaost
  • Skall og saft av 1 sitron
  • Nykvernet svart pepper
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 ½ kopper spiralbladsfarn

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med rikelig saltet vann, tilsett pastaen og kok til den er veldig al dente, ca. 9 minutter. Reserver 1/2 kopp av pastavannet og sil av pastaen.
  2. 2Bland ricotta, sitrzest og noen korn av svart pepper i en liten bolle og sett til side.
  3. 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Når smøret begynner å skumme, tilsett spirer og dryss over pepper og 3/4 teskje salt. Kok, rør forsiktig, til spirene er sprø-møre og karamelliserte, ca. 3–4 minutter.
  4. 4Fjern pannen fra varmen og overfør spirene til en skål. Tilsett sitronsaft, den kokte pastaen og det reserverte vannet i pannen, og sett tilbake på middels høy varme. La det småkoke til sausen tykner litt og pastaen er al dente. Rør inn ricotta og vend forsiktig til pastaen er lett dekket.
  5. 5Fordel pastaen i 4 boller og topp med spirer og noen korn svart pepper.