
Vårens spirende pasta med spirer
oppskriften på spring fiddlehead pasta er enkel å lage og perfekt for vårsesongen. nyt en frisk og smakfull retter med spirer og pasta.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram fusillipasta
- ¾ kopp ricottaost
- Skall og saft av 1 sitron
- Nykvernet svart pepper
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 2 ½ kopper spiralbladsfarn
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med rikelig saltet vann, tilsett pastaen og kok til den er veldig al dente, ca. 9 minutter. Reserver 1/2 kopp av pastavannet og sil av pastaen.
- 2Bland ricotta, sitrzest og noen korn av svart pepper i en liten bolle og sett til side.
- 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Når smøret begynner å skumme, tilsett spirer og dryss over pepper og 3/4 teskje salt. Kok, rør forsiktig, til spirene er sprø-møre og karamelliserte, ca. 3–4 minutter.
- 4Fjern pannen fra varmen og overfør spirene til en skål. Tilsett sitronsaft, den kokte pastaen og det reserverte vannet i pannen, og sett tilbake på middels høy varme. La det småkoke til sausen tykner litt og pastaen er al dente. Rør inn ricotta og vend forsiktig til pastaen er lett dekket.
- 5Fordel pastaen i 4 boller og topp med spirer og noen korn svart pepper.