Habanero Mad Mac

Habanero Mad Mac

oppskrift på habanero mad mac, en intens og krydret rett for de som liker sterk mat. perfekt for deg som vil ha en smakfull opplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer finhakkede ferske habaneros, pluss én hel og uten stilk, til pynt
  • 8 unser Mac Sauce, oppskrift følger
  • 1/2 kopp osteblanding, oppskrift følger
  • 1 teskje habanero-pulver
  • 8 unser kokt bowtie-pasta
  • 3 spiseskjeer Hell Fire Crunch, oppskrift følger
  • 3 spiseskjeer revet Parmesan
  • 1 kopp finhakket hvit løk
  • Olivenolje
  • 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 4 kopper kremfløte
  • 4 kopper halv og halv
  • 2 teskjeer granulat hvitløk
  • 2 teskjeer granulat løk
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 kopp revet Cheddar Jack-ost
  • 1 kopp revet mozzarella
  • 1 kopp revet Parmesan
  • 1 spiseskje habanero-pulver
  • 1/2 kopp krydrede tortillachips, for eksempel Doritos

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stekepanne på middels varme til oljen begynner å riple. Tilsett habaneroene og kok dem til de blir gule. (For å gjøre retten sterkere, kan du justere mengden hakkede habaneroer og/eller habanero-pulver.) Tilsett Mac-sausen, osteblandingen og habanero-pulveret. Rør konstant til all osten er smeltet og sausen tykner. Deretter tilsetter du pennepastaen. Når alt er godt blandet, fordeler du macen i en bolle. Topp hver porsjon med Hell Fire Crunch. Strø over revet parmesanost. Sett i ovnen til osten begynner å bli lett brunet, ca. 4–5 minutter. Pynt med hele habaneroen.
  3. 3Surr løken i litt olivenolje i en kjele på middels varme i 3 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og fortsett å surre til den er gjennomsiktig. Tilsett fløte, halv og halv, granulat av hvitløk, granulat av løk, muskatnøtt og cayennepepper. Rør til krydderne er godt innarbeidet. La det småkoke i 30–45 minutter.
  4. 4Bland ostene i en middels stor bolle til de er godt kombinert.
  5. 5Ha tortillachips og habanero-pulver i en blender og puls et par ganger til det er godt blandet.