
Chimichurri-kylling
Lær hvordan du lager en smakfull chimichurri steak med frisk urtesaus. En enkel oppskrift som passer til helgekosen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper druekjerneolje
- 2. 1/2 kopp hakket fersk persille
- 3. 1 spiseskje sherryeddik
- 4. 2 teskjeer hakkede jalapeños med frø
- 5. 1 teskje chiliflak
- 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 7. Saften av 2 lime
- 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 9. 2,3 kilo skirt steak
- 10. Ovnsbakte gulrøtter og yuca, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, visp sammen rapsoljе, persille, eddik, jalapeños, chiliflak, hvitløk, limesaft og 2 teskjeer salt og pepper. Sett til side ½ kopp av chimichurrisausen til marinering av biffen; reserver resten av sausen til servering.
- 22. Mørne opp biffen ved å banke den lett. Strø over kosher-salt og svart pepper, husk at det allerede er salt og pepper i marinaden. Overfør biffen til en bolle eller en form og tilsett ½ kopp chimichurrisaus. Mariner i kjøleskap i minst 10 timer eller over natten.
- 33. Når det er på tide å koke biffen, varm opp en grill eller en stekepanne til middels varme. Ta biffen ut av marinaden (kast marinaden). Grill biffen til medium-rare, 4 til 5 minutter på hver side, eller kok den til ønsket temperatur eller stekegrad. La biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver på skrå.
- 44. Legg noen biffskiver på hver tallerken og øs over den reserverte chimichurrisausen. Server med ovnsbakte gulrøtter og yuca eller dine favorittgrønnsaker og stivelse. Nyt!