Stekt kveite med hvitløksaus

Stekt kveite med hvitløksaus

Lær hvordan du lager en smakfull bakt hellefilé med kremet hvitløksaus. En enkel og sunn rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 3/4 pund halibutfilet (1 1/2 tommers tykkelse)
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/3 kopp majones
  • Tilbehør: sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Legg fisken i en smurt, grunn bakeform og dryss over en teskje salt og pepper. Press hvitløk gjennom en hvitløkspresse i en bolle, og visp deretter inn olje og 1/8 teskje salt. Rør inn majonesen og fordel den over fisken. Stek, uten å dekke til, til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 10 til 15 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten.
  3. 3Legg fisken i en smurt, grunn bakeform og dryss over en teskje salt og pepper.
  4. 4Press hvitløk gjennom en hvitløkspresse i en bolle, og visp deretter inn olje og 1/8 teskje salt. Rør inn majonesen og fordel den over fisken.
  5. 5Stek, uten å dekke til, til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 10 til 15 minutter.