
Stekt kveite med hvitløksaus
Lær hvordan du lager en smakfull bakt hellefilé med kremet hvitløksaus. En enkel og sunn rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 3/4 pund halibutfilet (1 1/2 tommers tykkelse)
- 3 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/3 kopp majones
- Tilbehør: sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Legg fisken i en smurt, grunn bakeform og dryss over en teskje salt og pepper. Press hvitløk gjennom en hvitløkspresse i en bolle, og visp deretter inn olje og 1/8 teskje salt. Rør inn majonesen og fordel den over fisken. Stek, uten å dekke til, til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 10 til 15 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten.
- 3Legg fisken i en smurt, grunn bakeform og dryss over en teskje salt og pepper.
- 4Press hvitløk gjennom en hvitløkspresse i en bolle, og visp deretter inn olje og 1/8 teskje salt. Rør inn majonesen og fordel den over fisken.
- 5Stek, uten å dekke til, til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 10 til 15 minutter.



