Pulpo Encebollado Tacos

Pulpo Encebollado Tacos

Lær hvordan du lager deilige pulpo encebollado tacos med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/2-punds blekkspruter, renset
  • 2. 1 hvit løk, delt i to
  • 3. 1 laurbærblad
  • 4. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. 1 rød løk, tykt skivet
  • 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 2 tørkede chiles de arbol, skåret i runder
  • 8. Salt og nykvernet pepper
  • 9. Mais tortillas, varmet opp, til servering
  • 10. Fersk koriander og hakket hvit løk, til topping
  • 11. Limebåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor kjele med vann; tilsett blekksprøene, hvite løkhalvmer og laurbærblad. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels. La det småkoke til blekksprøene er veldig møre, omtrent 2 timer. Sil av vannet, og kast løk og laurbærblad. La blekksprøene avkjøle, og skjær dem i små biter.
  2. 22. Smelt smøret i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett den røde løken og la den koke, og rør rundt til den er myk og aromatisk, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk og chili, og la det koke under omrøring til det er mørt, ytterligere 3 minutter. Ha i blekksprøene og stek dem lett brune, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Server i tortillalefser, og topp med koriander og finhakket hvit løk. Server med limebåter.
  3. 33. Fotograf: Dave Lauridsen