Marokkansk lammetagine med rosiner, mandler og honning

Marokkansk lammetagine med rosiner, mandler og honning

Oppdag den autentiske smaken av marokkansk lamtagine med rosiner, mandler og honning. En smakfull og enkel oppskrift for en varmende middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer ras-el-hanout*
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 3/4 teskje svart pepper
  • 4. 3/4 teskje malt ingefær
  • 5. 1/4 teskje knuste safrantråder
  • 6. 3 kopper vann
  • 7. 1,36 kg benfri lammekam, skåret i 2,5 cm store terninger
  • 8. 1 stor løk, grovt revet (ca. 1 kopp)
  • 9. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 2 kanelstenger (3 tommer)
  • 11. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, skåret i biter
  • 12. 1 1/4 kopper rosiner
  • 13. 1 1/4 kopper hele, skoldede mandler
  • 14. 1/2 kopp honning
  • 15. 1 teskje malt kanel
  • 16. Tilbehør: couscous

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen ras-el-hanout, salt, pepper, ingefær, safran og 1 kopp vann i en tung gryte på 5 liter. Rør inn lam, de resterende 2 koppene vann, løk, hvitløk, kanelstenger og smør, og la det småkoke under lokk til lammet er akkurat mørt, omtrent 1 1/2 time. Rør inn rosiner, mandler, honning og kanel, og la det småkoke under lokk til kjøttet er veldig mørt, omtrent 30 minutter til. Fjern lokket og kok opp over moderat høy varme, rør av og til, til gryten er litt tykkere, ca. 15 minutter til.
  2. 22. Visp sammen ras-el-hanout, salt, pepper, ingefær, safran og 1 kopp vann i en tung gryte på 5 liter. Rør inn lam, de resterende 2 koppene vann, løk, hvitløk, kanelstenger og smør, og la det småkoke under lokk til lammet er akkurat mørt, omtrent 1 1/2 time.
  3. 33. Rør inn rosiner, mandler, honning og malt kanel, og la det småkoke under lokk til kjøttet er veldig mørt, ca. 30 minutter til.
  4. 44. Fjern lokket og kok opp over moderat høy varme, rør av og til, til gryten er litt tykkere, ca. 15 minutter til.