
Kjeks- og sjokoladekake uten baking med tørkede kirsebær
Lær hvordan du lager en deilig no-bake sjokoladekjeks kake med tørkede kirsebær. Enkel oppskrift, perfekt som dessert eller kake til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 10 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 2. 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) usaltet smør
- 3. 1/4 kopp piskefløte
- 4. 2 spiseskjeer Lyle's Golden Syrup eller mild-flavored (lys) melasse
- 5. 17,5 unser pakke Le Petit Beurre smørkjeks, lett ristet og grovhakket
- 6. 1 kopp hakkede valnøtter
- 7. 1/3 kopp rosiner
- 8. 1/3 kopp tørkede sure kirsebær
Fremgangsmåte
- 11. 9 x 5 x 2-tommers metallform til brød med plastfolie. Rør sjokolade og smør i en stor, tykkbunnet kjele over lav varme til det er smeltet og glatt. Bland inn fløte og gyllensirup. Fjern fra varmen. Rør inn de resterende ingrediensene. Hell sjokoladekremen i den forberedte formen. Jevn ut overflaten. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den har stivnet, minst 3 timer eller over natten. (Kaken kan forberedes opptil 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.) Fjern plastfolien. Sett et fat oppå formen. Vend kaken ut på fatet. Fjern plastfolien. Skjær kaken i skiver og server.
- 22. 9 x 5 x 2-tommers metallform til brød med plastfolie. Rør sjokolade og smør i en stor, tykkbunnet kjele over lav varme til det er smeltet og glatt. Bland inn fløte og gyllensirup. Fjern fra varmen. Rør inn de resterende ingrediensene. Hell sjokoladekremen i den forberedte formen. Jevn ut overflaten. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den har stivnet, minst 3 timer eller over natten. (Kaken kan forberedes opptil 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 33. Fjern plastfolien. Sett et fat oppå formen. Vend kaken ut på fatet. Fjern plastfolien. Skjær kaken i skiver og server.