Potet- og lardoncasserolle

Potet- og lardoncasserolle

oppskriften på potet- og lardoncasserole er enkel å følge og gir en deilig rett perfekt for en smakfull middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 lb gule poteter med gult kjøtt, for eksempel Yukon Gold
  • 2. 1/2 lb spekeskinke, med skinnet fjernet, skåret i lengder på 1/4 tomme, og deretter skåret tvers over i strimler på 1/4 tomme (lardons)
  • 3. 1 ss hakket fersk timian
  • 4. 1 ss finhakket hvitløk
  • 5. 1/2 ts salt
  • 6. 1/2 ts svart pepper
  • 7. 2 ss usaltet smør, skåret i biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Hvis du også lager kroneflesk av svin med løk og brødsmuler (side 230), vil ovnracken allerede være plassert i den nederste tredjedelen og bunnen av ovnen; hvis ikke, sett ovnracken i midtposisjon. Skrell potetene, del dem deretter i to på langs (kvart hvis de er veldig store) og skjær dem i tverrsnitt i 2 cm tykke biter. Blansjer potetene i to omganger i en kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann i 5 minutter per batch (potetene vil ikke være helt kokt gjennom). Overfør potetene med en hullsleiv til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, deretter sil dem i en sil og overfør til en annen stor bolle. Stek lardons i en tung, 25 cm stor stekepanne over moderat varme, rør av og til, til de er blekgylne, 5 til 8 minutter. Tilsett lardons og 2 spiseskjeer av fettet fra stekepannen til potetene, deretter tilsett timian, hvitløk, salt og pepper, og vend godt sammen. Overfør blandingen til en smurt, 33 x 23 cm stor, lav ildfast form (eller annen 3-liters form) og fordel smør over. Stek gratengen (ved siden av eller under kroneflesket, hvis du lager det, start 30 minutter før kjøttet er ferdig), uten lokk, i 30 minutter. Øk ovnstemperaturen til 220°C, og fortsett å steke til toppen er gyllen, ca. 15 minutter. Krydre med salt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Hvis du også lager kroneflesk av svin med løk og brødsmuler (side 230), vil ovnracken allerede være plassert i den nederste tredjedelen og bunnen av ovnen; hvis ikke, sett ovnracken i midtposisjon.
  3. 33. Skrell potetene, del dem deretter i to på langs (kvart hvis de er veldig store) og skjær dem i tverrsnitt i 2 cm tykke biter. Blansjer potetene i to omganger i en kjele på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann i 5 minutter per batch (potetene vil ikke være helt kokt gjennom). Overfør potetene med en hullsleiv til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, deretter sil dem i en sil og overfør til en annen stor bolle.
  4. 44. Stek lardons i en tung, 25 cm stor stekepanne over moderat varme, rør av og til, til de er blekgylne, 5 til 8 minutter. Tilsett lardons og 2 spiseskjeer av fettet fra stekepannen til potetene, deretter tilsett timian, hvitløk, salt og pepper, og vend godt sammen. Overfør blandingen til en smurt, 33 x 23 cm stor, lav ildfast form (eller annen 3-liters form) og fordel smør over.
  5. 55. Stek gratengen (ved siden av eller under kroneflesket, hvis du lager det, start 30 minutter før kjøttet er ferdig), uten lokk, i 30 minutter. Øk ovnstemperaturen til 220°C, og fortsett å steke til toppen er gyllen, ca. 15 minutter. Krydre med salt.