
Krydrede kalkunburgere
Lær hvordan du lager spicy turkey burgers med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og sunn middag, rask å lage og full av krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1, 2 pund benfri, skinnbelagte kalkunlår (ca. 2 lår)
- 2. 1/2 kopp finhakket løk
- 3. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 4. 2 finhakkede hvitløksfedd
- 5. 2 teskjeer hakket jalapeño eller serranoskille med frø
- 6. 1 teskje malt koriander
- 7. 1 teskje malt spisskummen
- 8. 1 teskje paprika
- 9. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 10. Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Kutt kjøttet i 2,5 cm store terninger; kast skinn og bein. Legg det i ett lag på et stekebrett med kant, dekk med plastfolie, og sett det i fryseren. La proteinet avkjøles til veldig kaldt (det skal føles fast, men fortsatt gi etter når du trykker på det med fingeren), omtrent 15 minutter. I mellomtiden plasser alle deler til kjøttkverning (kverneutstyret på kjøkkenmaskinen, inkludert dyser, eller bolle og knivblad i food processor) i fryseren til de er veldig kalde, minst 15 minutter. Monter kverneutstyret med den grove dysen som er avkjølt. Sett en bolle i en stor bolle med is; plasser den under utstyret for å fange opp det kvernete kalkunkjøttet og holde det kaldt. Overfør kalkun til en middels stor bolle. Bland inn løk, koriander, hvitløk, jalapeño eller serranos chili, koriander, spisskummen, paprika og nykvernet svart pepper. Kvern kjøttdeigen i porsjoner, med kjøttkvernen på middels hastighet, og trykk forsiktig for å presse det gjennom kvernen. Form til fire 1,3 cm tykke burgere. Krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Grill burgerne på middels varme til de er gjennomstekt, 5–7 minutter på hver side.
- 32. Kutt kjøttet i 2,5 cm store terninger; kast skinn og bein. Legg det i ett lag på et stekebrett med kant, dekk med plastfolie, og sett det i fryseren. La proteinet avkjøles til veldig kaldt (det skal føles fast, men fortsatt gi etter når du trykker på det med fingeren), omtrent 15 minutter. I mellomtiden plasser alle deler til kjøttkverning (kverneutstyret på kjøkkenmaskinen, inkludert dyser, eller bolle og knivblad i food processor) i fryseren til de er veldig kalde, minst 15 minutter. Monter kverneutstyret med den grove dysen som er avkjølt. Sett en bolle i en stor bolle med is; plasser den under utstyret for å fange opp det kvernete kalkunkjøttet og holde det kaldt.
- 43. Overfør kalkun til en middels stor bolle. Bland inn løk, koriander, hvitløk, jalapeño eller serranos chili, koriander, spisskummen, paprika og nykvernet svart pepper. Kvern kjøttdeigen i porsjoner, med kjøttkvernen på middels hastighet, og trykk forsiktig for å presse det gjennom kvernen.
- 54. Form til fire 1,3 cm tykke burgere. Krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Grill burgerne på middels varme til de er gjennomstekt, 5–7 minutter på hver side.