Grønnsakshash med posjerte egg
Lær hvordan du lager en smakfull vegetable hash med posjerte egg. Perfekt til frokost eller brunch, sunn og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 purre, vasket, hvit og lys grønn del skåret i tynne skiver
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje grovt salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 4 gulrøtter, skåret i 1/4 tommers terninger
- 2 bakepoteter, skåret i 1/4 tommers terninger
- 1 rød paprika, renset og skåret i 1/4 tommers terninger
- 1 poblano-chili, skåret i 1/4 tommers terninger
- 1/4 pund sopp, skåret i 1/4 tommers terninger
- 1 bunt koriander, hakket
- 1 spiseskje eddik
- 4 til 6 egg, knekket i separate boller
- Salsa Roja, etter ønske
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett purre og løk, og stek til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, salt og pepper, og stek i ytterligere ett minutt. Tilsett gulrøtter, poteter og en knapp kvart kopp vann i pannen. Dekk til og kok til grønnsakene er møre, ca. 5–7 minutter.
- 2Tilsett rød paprika, poblano-chili og sopp i grønnsakene i pannen, og stek til de er myke, ca. 3–5 minutter. Rør inn koriander og bland godt. Skru opp varmen til høy for å gi hash’en en lett bruning.
- 3I mellomtiden, pochér eggene: Kok opp 4 kopper vann og eddik i en dyp stekepanne. Når det småkoker, vipp hver enkelt bolle forsiktig over vannet og la eggene falle forsiktig ned i vannet. Etter 1–2 minutter, ta opp eggene med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- 4Fordel grønnsakhashen på individuelle tallerkener, og lag en fordypning i midten av hver. Bruk en hullsleiv og plasser forsiktig et pochert egg i midten av hver hash. Server varm med Salsa Roja.