
Rødbetsalat med fetaost
oppskrift på mintet rødbetesalat med friske urter, perfekt for sommermåltider og sunn snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund rødbeter, trimmet, med 1 tomme av stilkene igjen, og vasket
- 2. 1 spiseskje balsamicoeddik
- 3. 1 spiseskje riseddik
- 4. 1/4 teskje sukker
- 5. 2 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1/4 kopp ferske mynteblader, løst pakket, skylt, tørket i tørkesnor og finhakket
- 7. myke bladsalatblader, skylt og tørket, til å legge på tallerkenene
Fremgangsmåte
- 11. Pakk rødbetene godt inn i aluminiumsfolie i to omganger og stek dem midt i en forvarmet ovn på 180°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Rødbetene kan stekes opp til to dager i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Fjern forsiktig folien og la rødbetene avkjøle til de kan håndteres. Skrell rødbetene, kutt av stilkene, og skjær dem i 1/4-tommers biter. I en stor bolle visp sammen eddikene, sukkeret og salt etter smak, tilsett oljen i en tynn stråle under visping, og visp dressingen til den er emulsifisert. Tilsett rødbetene i bollen sammen med to tredjedeler av mynten, og vend salaten godt slik at den blir jevnt blandet. Legg salatbladene i fire tallerkener, fordel rødbetblandingen over, og dryss hver salat med litt av resten av mynten.
- 22. Pakk rødbetene godt inn i aluminiumsfolie i to omganger og stek dem midt i en forvarmet ovn på 180°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Rødbetene kan stekes opp til to dager i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Fjern forsiktig folien og la rødbetene avkjøle til de kan håndteres. Skrell rødbetene, kutt av stilkene, og skjær dem i 1/4-tommers biter. I en stor bolle visp sammen eddikene, sukkeret og salt etter smak, tilsett oljen i en tynn stråle under visping, og visp dressingen til den er emulsifisert. Tilsett rødbetene i bollen sammen med to tredjedeler av mynten, og vend salaten godt slik at den blir jevnt blandet. Legg salatbladene i fire tallerkener, fordel rødbetblandingen over, og dryss hver salat med litt av resten av mynten.