Konge-laks med sprøtt skinn, ovnsbakte asparges, fingerling-poteter og hollandaise-saus

Konge-laks med sprøtt skinn, ovnsbakte asparges, fingerling-poteter og hollandaise-saus

Lær hvordan du lager en perfekt crispy-skin king salmon servert med ovnsbakte asparges, fingerling poteter og en rik hollandaisesaus. En elegant og smakfull rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund fingerling-poteter
  • 2. 5 spiseskjeer olivenolje
  • 3. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 bunt asparges, trimmed
  • 5. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 6. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 7. Saften av 1/2 sitron
  • 8. 1 kopp hvitvinseddik
  • 9. 2 teskjeer finhakket fersk estragon
  • 10. 2 teskjeer hele pepperkorn
  • 11. 3 store eggeplommer
  • 12. 1 kopp klarnet smør
  • 13. 4 (170–230 gram) laksefileter med midtparti
  • 14. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 15. 1 spiseskje olivenolje
  • 16. Saften av to sitroner
  • 17. 2 store bakeplater

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist potetene: Forvarm ovnen til 200°C. På et stort stekebrett, vend sammen potetene, olje, salt og pepper. Rist i ovnen til de er møre. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Når potetene er kalde nok til å håndteres, skjær dem i tynne skiver.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. 33. På et stort stekebrett, vend sammen potetene, olje, salt og pepper. Rist i ovnen til de er møre. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Når potetene er kalde nok til å håndteres, skjær dem i tynne skiver.
  4. 44. I mellomtiden, rist aspargesen: På et stort stekebrett, vend sammen aspargesen, olje, salt og pepper. Press sitronsaften over aspargesen, og stek i ovnen til den er mør, omtrent 5 minutter. La ovnen stå på.
  5. 55. På et stort stekebrett, vend sammen aspargesen, olje, salt og pepper. Press sitronsaften over aspargesen, og stek i ovnen til den er mør, omtrent 5 minutter. La ovnen stå på.
  6. 66. Lag hollandaisesausen: I en liten kjele, over moderat varme, bland eddik, estragon og pepperkorn, og la det småkoke. Fortsett å småkoke til det er redusert til omtrent 1 spiseskje. Sil eddikblandingen gjennom en finmasket sikt. Sett en metallbolle over en middels kjele med lett småkokende vann (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet). Tilsett eggeplommene og eddikreduksjonen, og visp kontinuerlig slik at eggene ikke skiller seg, til eggeplommene er luftige og lyse i fargen. Tilsett det klarnede smøret i en jevn, tynn stråle, og visp kontinuerlig. Ta hollandaisesausen av varmen og dekk til for å holde den varm.
  7. 77. I en liten kjele, over moderat varme, bland eddik, estragon og pepperkorn, og la det småkoke. Fortsett å småkoke til det er redusert til omtrent 1 spiseskje. Sil eddikblandingen gjennom en finmasket sikt.
  8. 88. Sett en metallbolle over en middels kjele med lett småkokende vann (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet). Tilsett eggeplommene og eddikreduksjonen, og kok, mens du visper kontinuerlig slik at eggene ikke skiller seg, til eggeplommene er luftige og lyse i fargen. Tilsett det klarnede smøret i en jevn, tynn stråle, og visp kontinuerlig. Ta hollandaisesausen av varmen og dekk til for å holde den varm.
  9. 99. Kok laksen: Krydre begge sider av laksefiletene med salt og pepper. I en stor sautépanne, varm opp olivenoljen til den er varm, men ikke røykende. Legg laksen med skinnsiden ned, og stek til den er gyllen. Snu laksen, stek i omtrent 10 sekunder, og snu den umiddelbart igjen slik at skinnsiden vender ned. Overfør laksen til ovnen for å fullføre kokingen i ca. 5 minutter. Press sitronsaften over laksen.
  10. 1010. Krydre begge sider av laksefiletene med salt og pepper.
  11. 1111. I en stor sautépanne, varm opp olivenoljen til den er varm, men ikke røykende. Legg laksen med skinnsiden ned, og stek til den er gyllen. Snu laksen, stek i omtrent 10 sekunder, og snu den umiddelbart igjen slik at skinnsiden vender ned. Overfør laksen til ovnen for å fullføre kokingen i ca. 5 minutter. Press sitronsaften over laksen.
  12. 1212. Til servering: Plasser en laksefilet i midten av hver av fire tallerkener. Anrett potetene og aspargesen ved siden av laksen, og hell hollandaisesaus over aspargesen.
  13. 1313. Plasser en laksefilet i midten av hver av fire tallerkener. Anrett potetene og aspargesen ved siden av laksen, og hell hollandaisesaus over aspargesen.