Grønn te-ostekake

Grønn te-ostekake

lær hvordan du lager en deilig grønn te ostekake med denne enkle oppskriften. perfekt til sommerfest eller som en unik dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 150 g kjeks (jeg bruker maltkjeks), knust
  • 35 g smør, smeltet
  • Sesamfrø
  • 250 g kremost
  • 60 g sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 100 g naturell yoghurt
  • 1 kopp krem, pisket
  • 3 ss gelatinpulver, oppløst i 50 ml varmt vann
  • 1 ts matchapulver, pluss 1/4 ts ekstra

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kjeks og smør og trykk det ut i bunnen av en rund kakeform med diameter 24 cm. Fordel jevnt og trykk med håndflaten. Strø over sesamfrø og sett i kjøleskapet for å stivne. Bland sammen kremost, sukker, sitronsaft og yoghurt til en jevn blanding. Vend inn pisket krem. Tilsett oppløst gelatin og bland veldig forsiktig. Hell halvparten av blandingen i kakeformen over kjeksbunnen. Fordel med en slikkepott og sett tilbake i kjøleskapet. Bland matchapulver med 1 ss vann til det blir jevnt. Hell i den gjenværende halvparten av ostefyllet og bland godt. Hell forsiktig i kaken, og spar 1 ss av fyllet til dekorasjon. Bruk en slikkepott til å fordele og jevne ut overflaten. Tilsett 1/4 teskje ekstra matchapulver i den 1 ss fyllet for å gjøre det mørkere til dekorasjon. Bruk en teskje til å tegne linjer på ostekaken med det mørkere matchapulveret. Bruk spisepinner til å dra horisontale linjer og lage mønstre, som vist på bildet. Sett i kjøleskapet i 2 timer før servering.
  2. 2Bland kjeks og smør og trykk det ut i bunnen av en rund kakeform med diameter 24 cm. Fordel jevnt og trykk med håndflaten. Strø over sesamfrø og sett i kjøleskapet for å stivne.
  3. 3Bland sammen kremost, sukker, sitronsaft og yoghurt til en jevn blanding. Vend inn pisket krem. Tilsett oppløst gelatin og bland veldig forsiktig.
  4. 4Hell halvparten av blandingen i kakeformen over kjeksbunnen. Fordel med en slikkepott og sett tilbake i kjøleskapet.
  5. 5Bland matchapulver med 1 ss vann til det blir jevnt. Hell i den gjenværende halvparten av ostefyllet og bland godt. Hell forsiktig i kaken, og spar 1 ss av fyllet til dekorasjon.
  6. 6Bruk en slikkepott til å fordele og jevne ut overflaten.
  7. 7Tilsett 1/4 teskje ekstra matchapulver i den 1 ss fyllet for å gjøre det mørkere til dekorasjon.
  8. 8Bruk en teskje til å tegne linjer på ostekaken med det mørkere matchapulveret. Bruk spisepinner til å dra horisontale linjer og lage mønstre, som vist på bildet. Sett i kjøleskapet i 2 timer før servering.