
Grønn te-ostekake
lær hvordan du lager en deilig grønn te ostekake med denne enkle oppskriften. perfekt til sommerfest eller som en unik dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 150 g kjeks (jeg bruker maltkjeks), knust
- 35 g smør, smeltet
- Sesamfrø
- 250 g kremost
- 60 g sukker
- 2 ss sitronsaft
- 100 g naturell yoghurt
- 1 kopp krem, pisket
- 3 ss gelatinpulver, oppløst i 50 ml varmt vann
- 1 ts matchapulver, pluss 1/4 ts ekstra
Fremgangsmåte
- 1Bland kjeks og smør og trykk det ut i bunnen av en rund kakeform med diameter 24 cm. Fordel jevnt og trykk med håndflaten. Strø over sesamfrø og sett i kjøleskapet for å stivne. Bland sammen kremost, sukker, sitronsaft og yoghurt til en jevn blanding. Vend inn pisket krem. Tilsett oppløst gelatin og bland veldig forsiktig. Hell halvparten av blandingen i kakeformen over kjeksbunnen. Fordel med en slikkepott og sett tilbake i kjøleskapet. Bland matchapulver med 1 ss vann til det blir jevnt. Hell i den gjenværende halvparten av ostefyllet og bland godt. Hell forsiktig i kaken, og spar 1 ss av fyllet til dekorasjon. Bruk en slikkepott til å fordele og jevne ut overflaten. Tilsett 1/4 teskje ekstra matchapulver i den 1 ss fyllet for å gjøre det mørkere til dekorasjon. Bruk en teskje til å tegne linjer på ostekaken med det mørkere matchapulveret. Bruk spisepinner til å dra horisontale linjer og lage mønstre, som vist på bildet. Sett i kjøleskapet i 2 timer før servering.
- 2Bland kjeks og smør og trykk det ut i bunnen av en rund kakeform med diameter 24 cm. Fordel jevnt og trykk med håndflaten. Strø over sesamfrø og sett i kjøleskapet for å stivne.
- 3Bland sammen kremost, sukker, sitronsaft og yoghurt til en jevn blanding. Vend inn pisket krem. Tilsett oppløst gelatin og bland veldig forsiktig.
- 4Hell halvparten av blandingen i kakeformen over kjeksbunnen. Fordel med en slikkepott og sett tilbake i kjøleskapet.
- 5Bland matchapulver med 1 ss vann til det blir jevnt. Hell i den gjenværende halvparten av ostefyllet og bland godt. Hell forsiktig i kaken, og spar 1 ss av fyllet til dekorasjon.
- 6Bruk en slikkepott til å fordele og jevne ut overflaten.
- 7Tilsett 1/4 teskje ekstra matchapulver i den 1 ss fyllet for å gjøre det mørkere til dekorasjon.
- 8Bruk en teskje til å tegne linjer på ostekaken med det mørkere matchapulveret. Bruk spisepinner til å dra horisontale linjer og lage mønstre, som vist på bildet. Sett i kjøleskapet i 2 timer før servering.