Deig til bakverk

Deig til bakverk

lær hvordan du lager perfekt pastrysdeig med vår enkle oppskrift. egnet for kaker, paier og småbakst. rask og enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 staver (3/4 kopp) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3. 1/4 kopp kaldt vegetabilsk fett (helst trans-fritt)
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 7 til 9 spiseskjeer isvann
  • 6. Spesialutstyr: en kjevle- eller deigskrape

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen mel, smør, smørfett og salt i en bolle med fingertuppene eller en paiblander (eller puls i en food processor) til det meste av blandingen ligner grovt mel med noen små (omtrent erte-store) smørklumper. Drypp jevnt over 7 spiseskjeer isvann og rør forsiktig med en gaffel (eller puls i food processor) til det er godt blandet. Klem en liten neve: Hvis det ikke holder sammen, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen, og rør (eller puls) til det er innarbeidet, og test igjen. (Ikke arbeid for mye med deigen, ellers blir den seig.) Vend deigen ut på en arbeidsflate og del den i 8 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle to tredjedeler av deigen med en skrape og press den sammen til en ball. Gjenta med resten av deigen, og trykk hver ball til en 13 cm flat disk. Pakk diskene hver for seg inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet til de er faste, minst 1 time.
  2. 22. Bland sammen mel, smør, smørfett og salt i en bolle med fingertuppene eller en paiblander (eller puls i en food processor) til det meste av blandingen ligner grovt mel med noen små (omtrent erte-store) smørklumper. Drypp jevnt over 7 spiseskjeer isvann og rør forsiktig med en gaffel (eller puls i food processor) til det er godt blandet.
  3. 33. Klem en liten neve: Hvis det ikke holder sammen, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen, og rør (eller puls) til det er innarbeidet, og test igjen. (Ikke arbeid for mye med deigen, ellers blir den seig.)
  4. 44. Vend deigen ut på en arbeidsflate og del den i 8 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle to tredjedeler av deigen med en skrape og press den sammen til en ball. Gjenta med resten av deigen, og trykk hver ball til en 13 cm flat disk. Pakk diskene hver for seg inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet til de er faste, minst 1 time.