
Caesarsalat med grillede rødløk og poteter
Lær hvordan du lager en smakfull caesar potetsalat med grillede rødløk. En perfekt rett for sommerens middager og grillkvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ansjospinner rullet med kapers
- 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 3 ss olivenolje, delt
- 2 ss fersk sitronsaft
- 2 ts Dijon-sennep
- 1 ts hot pepper-saus
- 1/2 ts Worcestershire-saus
- 1/3 kopp majones
- 1 stor rød løk (ca. 450 g), skrelt
- 900 g små rødløk-gnister
- 3 ss ferskrevet Parmesanost
- Romaine-salatblader
Fremgangsmåte
- 1Mos anchovies og hvitløk i en liten foodprocessor, og skrap ned sidene av bollen av og til. Tilsett 2 spiseskjeer olje og de neste 4 ingrediensene; kjør til det er glatt. Rør inn majones og puls kort for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper. Forbered grillen (middels varme). Skjær løk i 2,5 cm store terninger; tre dem på metallspyd. Pensle løkterningene med resten av oljen, og strø over salt og pepper. Grill til løken er lett brent og myk, og snu av og til for jevn grilling, ca. 12 minutter. La avkjøle. Fjern løkterningene fra spydene og legg dem i en stor bolle. (Kan forberedes 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.) Legg potetene i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke dem med 2,5 cm. Kok opp. Skru ned varmen og la koke til potetene er akkurat møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle. Skjær potetene i båter. Tilsett potetene og osten i bollen med løkterningene. Hell dressingen over potetene og vend forsiktig for å dekke. Smak til salaten med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Dekk en stor tallerken med romainesalatblader. Legg potetsalaten i midten av salaten og server.
- 2Mos anchovies og hvitløk i en liten foodprocessor, og skrap ned sidene av bollen av og til. Tilsett 2 spiseskjeer olje og de neste 4 ingrediensene; kjør til det er glatt. Rør inn majones og puls kort for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper.
- 3Forbered grillen (middels varme). Skjær løk i 2,5 cm store terninger; tre dem på metallspyd. Pensle løkterningene med resten av oljen, og strø over salt og pepper. Grill til løken er lett brent og myk, og snu av og til for jevn grilling, ca. 12 minutter. La avkjøle. Fjern løkterningene fra spydene og legg dem i en stor bolle. (Kan forberedes 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.)
- 4Legg potetene i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke dem med 2,5 cm. Kok opp. Skru ned varmen og la koke til potetene er akkurat møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle.
- 5Skjær potetene i båter. Tilsett potetene og osten i bollen med løkterningene. Hell dressingen over og vend forsiktig for å dekke. Smak til salaten med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 6Dekk en stor tallerken med romainesalatblader. Legg potetsalaten i midten av salaten og server.