Karamellisert løkdip med koriander- og hvitløks-pitabrikker

Karamellisert løkdip med koriander- og hvitløks-pitabrikker

oppskrift på en smakfull karamellisert løk dip servert med sprø pita crisps med koriander og hvitløk. perfekt for forretter eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 3 kopper hakket søt løk (for eksempel Vidalia eller Maui; omtrent 2 mellomstore)
  • 3. 1 1/2 teskje garam masala
  • 4. 1 8-unse beholder crème fraîche eller rømme (1 kopp)
  • 5. 1/2 bunt fersk koriander
  • 6. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 7. 2 hvitløksfedd, knust
  • 8. 6 pitabrød
  • 9. Hakket fersk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. For dip: Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er lett myk, ca. 5 minutter. Skru ned varmen til middels-lav og kok løken til den er dypbrun og begynner å bli sprø, med jevnt omrøring, ca. 40 minutter. Tilsett garam masala; rør i 1 minutt. Overfør til en liten bolle og avkjøl helt. Bland inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares kjølig.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er lett myk, ca. 5 minutter. Skru ned varmen til middels-lav og kok løken til den er dypbrun og begynner å bli sprø, med jevnt omrøring, ca. 40 minutter. Tilsett garam masala; rør i 1 minutt. Overfør til en liten bolle og avkjøl helt. Bland inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares kjølig.
  3. 33. For pitachips: Finhakk nok korianderblader til å måle 2 ss. Finhakk nok korianderstengler til å måle 3 ss. Bland olje og hvitløk i en tykk liten kjele; kok over middels varme til oljen begynner å boble rundt hvitløken, ca. 5 minutter. Tilsett hakkede korianderstengler. Ta av varmen og la trekke i 10 minutter. Sil oljen over i en liten bolle; kast faststoffene i silen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt hver pitabrød i to på tvers. Kutt hver halvdel i 6 spisser. Legg pitaspissene på to bakeplater med høye kanter; drypp med koriander-hvitløk-olje og vend forsiktig for å dekke. Fordel pitaspissene i ett lag og stek i 5 minutter. Strø over hakket koriander og stek videre til pitaspissene er sprø og gylne, ca. 5 minutter til. Avkjøl. Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur. Strø dipp med finhakket gressløk og legg på et fat. Omgi med pitachips.
  4. 44. Finhakk nok korianderblader til å måle 2 ss. Finhakk nok korianderstengler til å måle 3 ss. Bland olje og hvitløk i en tykk liten kjele; kok over middels varme til oljen begynner å boble rundt hvitløken, ca. 5 minutter. Tilsett hakkede korianderstengler. Ta av varmen og la trekke i 10 minutter. Sil oljen over i en liten bolle; kast faststoffene i silen.
  5. 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt hvert pitabrød i to på tvers. Kutt hver halvdel i 6 spisser. Legg pitaspissene på to bakeplater med høye kanter; drypp med koriander-hvitløk-olje og vend forsiktig for å dekke. Fordel pitaspissene i ett lag og stek i 5 minutter. Strø over hakket koriander og stek videre til pitaspissene er sprø og gylne, ca. 5 minutter til. Avkjøl. Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur. Strø dipp med finhakket gressløk og legg på et fat. Omgi med pitachips.