
Kalde blåskjell med tomat- og koriandersaus
Lær hvordan du lager smakfulle kalde blåskjell med en frisk tomat- og koriandersaus. En perfekt forrett for varme sommerdager eller når du vil imponere gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 pund blåskjell, renset
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 løk, finhakket
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 2 pund tomater, skrellet, frøet og finhakket, eller to bokser á 35 gram med italienske plommetomater, godt drenert og finhakket
- fire ferske grønne chilipepper på 4 tommer, frøet og finhakket, bruk hansker
- 1/4 kopp finhakket vårløk
- 1/4 kopp finhakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1I en tung rustfritt stål- eller emaljert kjele damper du musklene i vinen, dekket over høy varme, og rister kjelen en eller to ganger i løpet av 4 til 6 minutter, eller til skjellene har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Overfør musklene med en hullsleiv til bakepapirkledde stekebrett, og reserver muskelvæsken. Kast de øverste skjellene, og løsne musklene fra de nederste skjellene, slik at de blir værende i skjellene. Avkjøl musklene, løst dekket med fuktede kjøkkenpapir og innpakket i plastfolie, i minst 2 timer eller over natten. Sil den reserverte muskelvæsken gjennom en fin sil med dobbel lag av skyllet og presset osteklede over i en liten bolle.
- 2I en stor rustfritt stål- eller emaljert stekepanne damper du musklene i vinen, dekket over høy varme, og rister kjelen en eller to ganger i løpet av 4 til 6 minutter, eller til skjellene har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Overfør musklene med en hullsleiv til bakepapirkledde stekebrett, og reserver muskelvæsken. Kast de øverste skjellene, og løsne musklene fra de nederste skjellene, slik at de blir værende i skjellene. Avkjøl musklene, løst dekket med fuktede kjøkkenpapir og innpakket i plastfolie, i minst 2 timer eller over natten. Sil den reserverte muskelvæsken gjennom en fin sil med dobbel lag av skyllet og presset osteklede over i en liten bolle.
- 3I en stor rustfritt stål- eller emaljert stekepanne koker du løken i oljen over moderat varme, og rører til den er myk. Tilsett hvitløken, og kok blandingen under omrøring til hvitløken er myk. Tilsett spisskummen, og kok blandingen over moderat lav varme i ett minutt, under omrøring. Tilsett tomatene og ¾ kopp av den silte muskelvæsken, og kok opp væsken. La blandingen småkoke under omrøring i 10 minutter, eller til den har tyknet litt. Rør inn chilipepper, vårløk, salt og pepper etter smak. La sausen avkjøle, og rør inn finhakket koriander.
- 4Fordel sausen over musklene, anrett musklene dekorativt på fat, og pynt fatene med korianderblader hvis ønskelig. (Musklene med sausen kan forberedes opptil 1 dag i forveien, og oppbevares dekket og avkjølt.)