
Fullkorns- og kulturmelkpannekaker
Lær hvordan du lager deilige fullkorns- kefir pannekaker, perfekte for en sunn og mettende frokost. Enkelt oppskrift med rike smaker og næringsstoffer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp fullkornsmel
- 2. 1/3 kopp hurtigkokte havregryn
- 3. 1/3 kopp gult maismel
- 4. 1/3 kopp hvetemel (all-purpose)
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1/4 teskje natron
- 7. 1/4 teskje salt
- 8. 2 kopper kulturmelk
- 9. 2 store egg
- 10. 4 spiseskjeer (ca.) smør, smeltet
- 11. 2 spiseskjeer mild (lys) molasse
- 12. Ren lønnesirup
Fremgangsmåte
- 11. Bland de første 7 ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Visp kulturmelk, egg, 2 spiseskjeer smeltet smør og sirup i en stor bolle for å blande. Tilsett de tørre ingrediensene; bland bare til det er jevnt fordelt. Varm opp takke eller en tung stor stekepanne over middels varme. Pensle med smør. Arbeid i porsjoner, og slipp forsiktig ut litt over ¼ kopp røre på takken for hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 3 minutter på hver side, og pensle takken med mer smør etter behov. Server med sirup.