Fullkorns- og kulturmelkpannekaker

Fullkorns- og kulturmelkpannekaker

Lær hvordan du lager deilige fullkorns- kefir pannekaker, perfekte for en sunn og mettende frokost. Enkelt oppskrift med rike smaker og næringsstoffer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 kopp fullkornsmel
  • 2. 1/3 kopp hurtigkokte havregryn
  • 3. 1/3 kopp gult maismel
  • 4. 1/3 kopp hvetemel (all-purpose)
  • 5. 2 teskjeer bakepulver
  • 6. 1/4 teskje natron
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 2 kopper kulturmelk
  • 9. 2 store egg
  • 10. 4 spiseskjeer (ca.) smør, smeltet
  • 11. 2 spiseskjeer mild (lys) molasse
  • 12. Ren lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de første 7 ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Visp kulturmelk, egg, 2 spiseskjeer smeltet smør og sirup i en stor bolle for å blande. Tilsett de tørre ingrediensene; bland bare til det er jevnt fordelt. Varm opp takke eller en tung stor stekepanne over middels varme. Pensle med smør. Arbeid i porsjoner, og slipp forsiktig ut litt over ¼ kopp røre på takken for hver pannekake. Stek til de er brune, ca. 3 minutter på hver side, og pensle takken med mer smør etter behov. Server med sirup.