Ristede søtpoteter med crème fraîche og gressløk
en enkel oppskrift på ovnsbakte søtpoteter toppet med kremet crème fraîche og frisk gressløk. perfekt som forrett eller tilbehør for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 små til middels store yam (søtpoteter med rød skall)
- 1 ½ ss rapsolje
- ¾ ts grovt kosher-salt
- ¾ ts malt svart pepper
- Fleur de sel*
- Crème fraîche eller rømme
- Hakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg yams i en stor bolle. Tilsett olje, kosher-salt og pepper. Vend godt slik at det dekker. Overfør yams til en bakeplate med høye kanter; drypp over eventuelt gjenværende olje og blanding. Stek til de er møre, ca. 45 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær yamsen langs midten på langs. Press endene sammen, slik at poteten åpner seg. Strø over fleur de sel. Legg en klatt crème fraîche i hver yam, dryss med gressløk og pepper, og server.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Legg yams i en stor bolle. Tilsett olje, kosher-salt og pepper. Vend godt slik at det dekker. Overfør yams til en bakeplate med høye kanter; drypp over eventuelt gjenværende olje og blanding. Stek til de er møre, ca. 45 minutter.
- 3Bruk en skarp kniv og skjær yamsen langs midten på langs. Press endene sammen, slik at poteten åpner seg. Strø over fleur de sel. Legg en klatt crème fraîche i hver yam, dryss med gressløk og pepper, og server.
- 4*En delikat smakende sjøsalt; tilgjengelig i noen supermarkeder og spesialforretninger.
- 5*En delikat smakende sjøsalt; tilgjengelig i noen supermarkeder og spesialforretninger.