Penne i kremet saus med pølse

Penne i kremet saus med pølse

Lær hvordan du lager en kremet pasta med pølse. En enkel og smakfull oppskrift for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje smør
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 1 middels stor løk, tynne skiver
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 450 gram søt italiensk pølse, uten skinn
  • 6. 2/3 kopp tørr hvitvin
  • 7. 1 boks (ca. 410 g) hakkede hermetiske tomater med juice
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 6 spiseskjeer hakket italiensk persille
  • 10. 450 gram penne pasta
  • 11. 1 kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er gyldne og møre, ca. 7 minutter. Tilsett pølse og sautér til den er gylden og gjennomstekt, og del den opp med baken av en skje, ca. 7 minutter. Sil av overflødig fett fra pannen. Tilsett vin og kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett tomater med saft og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Rør inn 4 ss hakket persille. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen. (Sausen kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle. La sausen småkoke. Hell sausen over pastaen. Tilsett 3/4 kopp ost og vend godt slik at det dekker pastaen. Strø over resten av osten, 1/4 kopp, og 2 ss hakket persille.
  2. 22. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er gyldne og møre, ca. 7 minutter. Tilsett pølse og sautér til den er gylden og gjennomstekt, og del den opp med baken av en skje, ca. 7 minutter. Sil av overflødig fett fra pannen. Tilsett vin og kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett tomater med saft og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Rør inn 4 ss hakket persille. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen. (Sausen kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 33. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle.
  4. 44. La sausen småkoke. Hell sausen over pastaen. Tilsett 3/4 kopp ost og vend godt slik at det dekker pastaen. Strø over resten av osten, 1/4 kopp, og 2 ss hakket persille.