
Penne i kremet saus med pølse
Lær hvordan du lager en kremet pasta med pølse. En enkel og smakfull oppskrift for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje smør
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1 middels stor løk, tynne skiver
- 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 450 gram søt italiensk pølse, uten skinn
- 6. 2/3 kopp tørr hvitvin
- 7. 1 boks (ca. 410 g) hakkede hermetiske tomater med juice
- 8. 1 kopp kremfløte
- 9. 6 spiseskjeer hakket italiensk persille
- 10. 450 gram penne pasta
- 11. 1 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er gyldne og møre, ca. 7 minutter. Tilsett pølse og sautér til den er gylden og gjennomstekt, og del den opp med baken av en skje, ca. 7 minutter. Sil av overflødig fett fra pannen. Tilsett vin og kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett tomater med saft og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Rør inn 4 ss hakket persille. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen. (Sausen kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle. La sausen småkoke. Hell sausen over pastaen. Tilsett 3/4 kopp ost og vend godt slik at det dekker pastaen. Strø over resten av osten, 1/4 kopp, og 2 ss hakket persille.
- 22. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er gyldne og møre, ca. 7 minutter. Tilsett pølse og sautér til den er gylden og gjennomstekt, og del den opp med baken av en skje, ca. 7 minutter. Sil av overflødig fett fra pannen. Tilsett vin og kok opp til nesten all væske har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett tomater med saft og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Rør inn 4 ss hakket persille. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen. (Sausen kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle.
- 44. La sausen småkoke. Hell sausen over pastaen. Tilsett 3/4 kopp ost og vend godt slik at det dekker pastaen. Strø over resten av osten, 1/4 kopp, og 2 ss hakket persille.