Kremet ovnsbakt brokkoli

Kremet ovnsbakt brokkoli

oppskrift på kremet ovnsbakt brokkoli som er enkel å lage og perfekt som sunn siderett. oppdag tips for en kremet og smakfull rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund fersk brokkoli, delt i blomster, omtrent 2 store buntete, delt
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 teskjeer appelsinskall, pluss saften fra 1 stor appelsin
  • Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 2 store hvitløksfedd, skrellet og knust

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Ha 2/3 av brokkolien i en stor bolle sammen med olivenoljen og appelsinjuicen; krydre med salt og pepper, og vend godt slik at alt blir dekket. Overfør brokkolien til et stort stekebrett med kant, i ett lag, og stek til den akkurat er mør, med gyldne kanter, ca. 15 minutter.
  3. 3I mellomtiden heller du fløten i en middels stor, tykkbunnet kjele, tilsetter resten av brokkolien, hvitløk og appelsinskall, og lar det småkoke over middels-lav varme. Kok til fløten har redusert til halvparten av opprinnelig volum, og brokkolien er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  4. 4Bruk en stavmikser, potetmoser eller food processor til å blende eller pulsere fløte- og brokkoliblandingen til den er grovt most, og fortsatt har litt tyggemotstand. Vend forsiktig inn den stekte brokkolien; smak til og juster krydderet om nødvendig. Overfør til en serveringsskål og server varm.