
Brokkoligrateng med sennep-oststreusel
oppskrift på broccoli gratin med en smakfull sennep-ost streusel. perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 1/3 kopp finhakket løk
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 teskje tørket sennep
- 4 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 1/2 kopper ferske brødsmuler laget av uten skorpe surdeigsbrød
- 1 kopp (pakket) revet Parmesanost (ca. 85 gram)
- 12 til 13 kopper broccolibuketter (fra omtrent 1,4 kg broccolihoder)
- 1/2 kopp piskekrem
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sauté til løken er myk, ca. 4 minutter. Bland inn tørr sennep, deretter 2 spiseskjeer Dijon-sennep, og bland godt. Tilsett brødsmuler; sauté til smulene er sprø og gylne, mens du rører og presser med baksiden av en gaffel for å skille dem, ca. 8 minutter. Krydre med salt og pepper; avkjøl helt. Bland inn 3/4 kopp ost. Kok broccolibuketter i en stor kjele med kokende, rikelig saltet vann til de er sprø-møre, ca. 3 minutter. Sil av vannet. Overfør til tørkepapir; avkjøl. (Streusel og brokkoli kan lages 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 175°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm. Legg brokkolien i en stor bolle. Tilsett kremfløte, de resterende 2 spiseskjeene Dijon-sennep og 1/4 kopp ost; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Fordel brokkolien i den forberedte formen. Strø streusel over. Stek til brokkolien er gjennomvarm og streuselen er gyllenbrun, ca. 30 minutter.