Vegetarmousse-terrin

Vegetarmousse-terrin

Lær hvordan du lager en smakfull og fargerik vegetable mousse terrine. Perfekt som forrett til fest eller helgekos. Enkel å lage og sunn!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk olje til å smøre terrinformen
  • 2 1/4 kopper skrelte ferske eller frosne erter (ca. 280 g)
  • 1/2 oz Parmigiano-Reggiano, finrevet med en Microplane (ca. 1/2 kopp)
  • 1 teskje finrevet frisk sitrusskall av sitron
  • 1/2 teskje fersk sitronjuice
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/3 kopp kald pisket kremfløte
  • 2 1/2 kopper fersk mais (fra 4 til 5 øre)
  • 1 spiseskje hel melk
  • 1 teskje uparfymert gelatin (fra en 1/4 oz pose)
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/3 kopp kald pisket kremfløte
  • 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 1/2 pund tomater, skåret i 1/4-tommers terninger
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 1 1/2 teskje rødvinseddik
  • Spesialutstyr: en Microplane-revetjern; en terrinform på 1 kvart; bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 1Lag erte-mousse: Smør lett inn en terrinemodell med olje og dekk bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør lett på papiret. Kok erter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 2–3 minutter. Overfør ertene med en hullsleiv (spar kokevannet) til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Når ertene er avkjølt, sil godt av vannet, og legg dem deretter på flere lag tørkepapir og klapp dem tørre. Mos ertene i en food processor, skrap ned sidene av bollen om nødvendig, til de er veldig jevne, ca. 1 minutt. Press deretter gjennom en middels finmasket sikt over en bolle, og kast skinnene. Tilsett ost, zest, juice, salt og pepper, og rør godt sammen. Pisk krem i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper, og vend den forsiktig inn i ertemassen. Fordel erte-moussen jevnt i terrinemodellen og sett den i kjøleskapet.
  2. 2Smør lett inn terrinemodellen med olje og dekk bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør lett på papiret.
  3. 3Kok erter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 2–3 minutter. Overfør ertene med en hullsleiv (spar kokevannet) til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Når ertene er avkjølt, sil godt av vannet, og legg dem deretter på flere lag tørkepapir og klapp dem tørre.
  4. 4Mos ertene i en food processor, skrap ned sidene av bollen om nødvendig, til de er veldig jevne, ca. 1 minutt. Press deretter gjennom en middels finmasket sikt over en bolle, og kast skinnene. Tilsett ost, zest, juice, salt og pepper, og rør godt sammen.
  5. 5Pisk krem i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper, og vend den forsiktig inn i ertemassen.
  6. 6Fordel erte-moussen jevnt i terrinemodellen og sett den i kjøleskapet.
  7. 7Lag mais-mousse mens erte-moussen kjøler seg ned: Kok opp kokevannet igjen, og tilsett mais. Kok til maisen er veldig mør, ca. 6 minutter. Mens maisen koker, hell melk i en middels bolle og dryss gelatin over. La det mykne i 1 minutt. Tilsett salt og pepper. Sil maisen i en ren, middels finmasket sikt, og overfør den til flere lag med friskt tørkepapir, og klapp den tørr. Pulsér maisen i en ren food processor, skrap ned sidene av bollen om nødvendig, til den er veldig jevn, ca. 1 minutt. Press den varme puréen gjennom en stor slikkepott i melkeblandingen, og kast skinnene. Rør godt sammen. (Varmen fra maisen vil løse opp gelatinen.) La det avkjøle til romtemperatur, ca. 20 minutter. Pisk krem i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper, og vend den forsiktig inn i maisblandingen sammen med basilikum. Fordel mais-moussen oppå erte-moussen i terrinemodellen og sett den i kjøleskapet, med overflaten dekket av lett oljet bakepapir (oljesiden ned), til den er lett stivnet (terrinen vil ikke være helt fast), minst 4 timer.
  8. 8Kok opp kokevannet igjen, og tilsett mais. Kok til maisen er veldig mør, ca. 6 minutter.
  9. 9Mens maisen koker, hell melk i en middels bolle og dryss gelatin over. La det mykne i 1 minutt. Tilsett salt og pepper.
  10. 10Sil maisen i en ren, middels finmasket sikt, og overfør den til flere lag med friskt tørkepapir, og klapp den tørr. Pulsér maisen i en ren food processor, skrap ned sidene av bollen om nødvendig, til den er veldig jevn, ca. 1 minutt. Press den varme puréen gjennom en stor slikkepott i melkeblandingen, og kast skinnene. Rør godt sammen. (Varmen fra maisen vil løse opp gelatinen.) La det avkjøle til romtemperatur, ca. 20 minutter.
  11. 11Pisk krem i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper, og vend den forsiktig inn i maisblandingen sammen med basilikum.
  12. 12Fordel mais-moussen oppå erte-moussen i terrinemodellen og sett den i kjøleskapet, med overflaten dekket av lett oljet bakepapir (oljesiden ned), til den er lett stivnet (terrinen vil ikke være helt fast), minst 4 timer.
  13. 13Ta terrinen ut av formen og lag salat: Fjern det øverste laget av bakepapir, og snu en tallerken opp ned over terrinemodellen. Vend moussen forsiktig over på tallerkenen og fjern forsiktig bakepapiret. Bland tomater med olje, eddik, salt og pepper etter smak. Rett før servering, legg tomatsalaten rundt terrinen.
  14. 14Fjern det øverste laget av bakepapir og snu en tallerken opp ned over terrinemodellen. Vend moussen forsiktig over på tallerkenen og fjern forsiktig bakepapiret.
  15. 15Bland tomater med olje, eddik, salt og pepper etter smak. Rett før servering, legg tomatsalaten rundt terrinen.