
Myntete
lær hvordan du lager en deilig og forfriskende mint te med en enkel oppskrift. perfekt for varme sommerdager eller som en avslappende drikk når som helst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 spiseskje løst grønn te med gunpowder
- 3 kopper pluss 3 spiseskjeer kaldt vann
- 1/4 til 1/2 kopp sukker
- en stor håndfull fersk mynte, skylt og plukket ut
- 4 spiseskjeer pinjekjerner, tørrrøstet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, legg tebladene og dekk med de 3 spiseskjeene vann. Kok opp raskt, og hell umiddelbart av vannet, vær forsiktig så ingen teblader slipper ut. (Dette fjerner noe av bitterheten, og gjør at teen kan trekke lenger med mynte.) Tilsett sukkeret i de våte bladene og dekk med de resterende 3 koppene vann. På middels varme, med lokket åpent eller uten lokk, kok opp. Hell halvparten av væsken over i en bolle eller målebeger av glass (Pyrex); sett til side. Fyll mynten inn i tekannen, og trykk den mot bunnen med en skje for å forsiktig og lett knuse bladene. Returner den reserverte væsken til tekannen. La det småkoke på lav varme i noen minutter for å la mynten trekke. Hell en glassfull i et gjennomsiktig drikkeglass, og hell deretter tilbake i tekannen, fra så høyt som mulig uten å søle, for å lufte teen og blande smakene. Gjenta dette to eller tre ganger, ettersom teen endrer farge fra klar til uklar karamell. Begynn å smake på sødme og smak. Tilsett mer sukker om ønskelig, eller la teen småkoke i noen minutter til for å gjøre den sterkere. Fortsett å helle glassfulle inn og ut av tekannen til du er fornøyd med både sødme og styrke. Server i små, gjennomsiktige teserviser. Ikke hell teen direkte i glassene fra tekannen, men fra glasset du bruker til blanding og testing (dette hjelper med å fange opp eventuelt sediment). Hvis du vil ha pinjekjerner i teen, dryss dem i glassene før servering.
- 2I en kjele, legg tebladene og dekk med de 3 spiseskjeene vann. Kok opp raskt, og hell umiddelbart av vannet, vær forsiktig så ingen teblader slipper ut. (Dette fjerner noe av bitterheten, og gjør at teen kan trekke lenger med mynte.)
- 3Tilsett sukkeret i de våte bladene og dekk med de resterende 3 koppene vann. På middels varme, med lokket åpent eller uten lokk, kok opp.
- 4Hell halvparten av væsken over i en bolle eller målebeger av glass (Pyrex); sett til side. Fyll mynten inn i tekannen, og trykk den mot bunnen med en skje for å forsiktig og lett knuse bladene. Returner den reserverte væsken til tekannen.
- 5La det småkoke på lav varme i noen minutter for å la mynten trekke. Hell en glassfull i et gjennomsiktig drikkeglass, og hell deretter tilbake i tekannen, fra så høyt som mulig uten å søle, for å lufte teen og blande smakene. Gjenta dette to eller tre ganger, ettersom teen endrer farge fra klar til uklar karamell.
- 6Begynn å smake på sødme og smak. Tilsett mer sukker om ønskelig, eller la teen småkoke i noen minutter til for å gjøre den sterkere. Fortsett å helle glassfulle inn og ut av tekannen til du er fornøyd med både sødme og styrke.
- 7Server i små, gjennomsiktige teserviser. Ikke hell teen direkte i glassene fra tekannen, men fra glasset du bruker til blanding og testing (dette hjelper med å fange opp eventuelt sediment).
- 8Hvis du vil ha pinjekjerner i teen, dryss dem i glassene før servering.