
Grillet reker med Cherokee- og oxheart-tomat tartar
Oppdag en delikat oppskrift på grillede reker med cherokee og oxheart tomattartare. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store Giant Oxheart-tomater (ca. 340 gram totalt)
- 2 Cherokee Purple-tomater (ca. 340 gram totalt)
- 1 teskje fleur de sel eller grovt kosher-salt, pluss litt ekstra til dryssing
- 2 spiseskjeer grovhakket fersk opal- eller grønn basilikum, pluss hele blader til garnityr
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje (helst Ligurisk), delt, pluss litt ekstra til pensling
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje finhakket sjalottløk
- 6 ukokte, ueskrelte jumbo-reker (ca. 60 gram hver), delt i to på langs gjennom skallet, renset, skallet fortsatt på
Fremgangsmåte
- 1Alle tomater kuttes i terninger på omtrent 1/3 tomme; legges i en stor bolle. Tilsett 1 teskje fleur de sel; vend forsiktig. La stå i 15 minutter. Overfør tomatene til en sil som er plassert over en stor bolle; la renne av i 45 minutter, og vend ofte. Overfør tomatene til en middels stor bolle; rør inn hakket basilikum, 1 spiseskje olivenolje, hvitløk og sjalottløk. Krydre med fleur de sel og nykvernet svart pepper. Kled seks ramekiner eller små porsjonsformer med plastfolie, og la det henge godt over kanten. Fyll hver ramekin med litt under 1/2 kopp tomatblanding; press ned for å komprimere. Dekk med plastfolie, og trykk godt til. FORBEREDT: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Forbered grillen (middels til høy varme). Fjern plastfolien fra ramekinene. Vend en ramekin opp ned på hver av de seks tallerkenene, og løsne tomatblandingen. Pensle reker med olivenolje; strø over fleur de sel og pepper. Grill rekene med skallet ned i 1 1/2 minutt. Vend rekene og grill til de er ugjennomsiktige i midten, omtrent 1 1/2 minutt til. Plasser 2 rekestykker oppå tomatene på hver tallerken. Drypp resten av 1 spiseskje olivenolje over tomatene, pynt med hele basilikumblader, og server.
- 2Alle tomater kuttes i terninger på omtrent 1/3 tomme; legges i en stor bolle. Tilsett 1 teskje fleur de sel; vend forsiktig. La stå i 15 minutter. Overfør tomatene til en sil som er plassert over en stor bolle; la renne av i 45 minutter, og vend ofte. Overfør tomatene til en middels stor bolle; rør inn hakket basilikum, 1 spiseskje olivenolje, hvitløk og sjalottløk. Krydre med fleur de sel og nykvernet svart pepper.
- 3Kled seks ramekiner eller små porsjonsformer med plastfolie, og la det henge godt over kanten. Fyll hver ramekin med litt under 1/2 kopp tomatblanding; press ned for å komprimere. Dekk med plastfolie, og trykk godt til. FORBEREDT: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
- 4Forbered grillen (middels til høy varme). Fjern plastfolien fra ramekinene. Vend en ramekin opp ned på hver av de seks tallerkenene, og løsne tomatblandingen. Pensle reker med olivenolje; strø over fleur de sel og pepper. Grill rekene med skallet ned i 1 1/2 minutt. Vend rekene og grill til de er ugjennomsiktige i midten, omtrent 1 1/2 minutt til. Plasser 2 rekestykker oppå tomatene på hver tallerken. Drypp resten av 1 spiseskje olivenolje over tomatene, pynt med hele basilikumblader, og server.