
Klassisk paibunn
Lær hvordan du lager en perfekt klassisk pai-deig med denne enkle oppskriften. Ideell for både søte og salte pai-er. Perfekt for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje salt
- 3. 3/4 kopp fast vegetabilsk fett, kuttet i biter
- 4. 5 spiseskjeer isvann
Fremgangsmåte
- 11. Bland mel og salt i en foodprocessor; puls på og av for å blande. Tilsett smøret; puls på og av til deigen ligner grovt mel.
- 22. Med maskinen i gang, hell i 4 spiseskjeer iskaldt vann gjennom matingsrøret, bare til deigen samler seg. (Hvis deigen virker tørr, tilsett opptil 1 spiseskje mer iskaldt vann, 1/2 teskje om gangen.) Ta deigen ut av maskinen; del den i to.
- 33. Flat ut hver del med håndflaten til en skive; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
- 44. Ta ut én deigskive fra kjøleskapet. Pakk den ut og kjevle den ut på en lett melet arbeidsflate eller mellom to ark med vokspapir til en sirkel ca. 1/8 tomme tykk og 2 tommer større enn paiformen. Arbeid raskt, da deigen kan bli klebrig. Bruk en slikkepott for å løfte deigen og brett den løst i to, deretter i fire. Overfør forsiktig til paiformen, med hjørnet av deigen i midten av formen. Åpne opp deigen og trykk den lett inntil formen for å tilpasse den. Hvis deigen revner, trykk den forsiktig sammen igjen. Trim deigen, slik at det er en overheng på 1 tomme. Hvis du lager en enkel bunn, brett kanten under og pynt den dekorativt med en fløyel.
- 55. Gjenta kjevleprosessen for en toppdeig eller en annen bunn. (For en toppdeig skal sirkelen være 1 tomme større enn paiformen; for en bunn, 2 tommer større.)
- 66. Følg oppskriften din for fyll og baking.