Klassisk paibunn

Klassisk paibunn

Lær hvordan du lager en perfekt klassisk pai-deig med denne enkle oppskriften. Ideell for både søte og salte pai-er. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1, 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 3/4 kopp fast vegetabilsk fett, kuttet i biter
  • 4. 5 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mel og salt i en foodprocessor; puls på og av for å blande. Tilsett smøret; puls på og av til deigen ligner grovt mel.
  2. 22. Med maskinen i gang, hell i 4 spiseskjeer iskaldt vann gjennom matingsrøret, bare til deigen samler seg. (Hvis deigen virker tørr, tilsett opptil 1 spiseskje mer iskaldt vann, 1/2 teskje om gangen.) Ta deigen ut av maskinen; del den i to.
  3. 33. Flat ut hver del med håndflaten til en skive; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. 44. Ta ut én deigskive fra kjøleskapet. Pakk den ut og kjevle den ut på en lett melet arbeidsflate eller mellom to ark med vokspapir til en sirkel ca. 1/8 tomme tykk og 2 tommer større enn paiformen. Arbeid raskt, da deigen kan bli klebrig. Bruk en slikkepott for å løfte deigen og brett den løst i to, deretter i fire. Overfør forsiktig til paiformen, med hjørnet av deigen i midten av formen. Åpne opp deigen og trykk den lett inntil formen for å tilpasse den. Hvis deigen revner, trykk den forsiktig sammen igjen. Trim deigen, slik at det er en overheng på 1 tomme. Hvis du lager en enkel bunn, brett kanten under og pynt den dekorativt med en fløyel.
  5. 55. Gjenta kjevleprosessen for en toppdeig eller en annen bunn. (For en toppdeig skal sirkelen være 1 tomme større enn paiformen; for en bunn, 2 tommer større.)
  6. 66. Følg oppskriften din for fyll og baking.