
Vaniljesaus
Lær hvordan du lager en deilig og kremet vanilla sauce. Perfekt til desserter som iskrem, kaker og frukt. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 1/2 kopper melk, delt
- 1/2 kopp sukker
- 2 store eggeplommer
- 1 vaniljestang, delt på langs, eller 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Dryss maisstivelsen over 1/2 kopp av melken i en liten bolle og visp ut den. Tilsett sukker og eggeplommer, og visp godt.
- 2Kok opp de resterende 2 koppene med melk og vaniljestangen forsiktig i en tykkbunnet mellomstor kjele på lav varme. Fjern vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene i melken, og kast vaniljestangen. Visp gradvis eggeplommeblandingen inn i melken.
- 3Kok opp, visp ofte, til sausen koker kraftig, ca. 3 minutter. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, rør det inn nå. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Server varm.
- 4Dryss maisstivelsen over 1/2 kopp av melken i en liten bolle og visp ut den. Tilsett sukker og eggeplommer, og visp godt.
- 5Kok opp de resterende 2 koppene med melk og vaniljestangen forsiktig i en tykkbunnet mellomstor kjele på lav varme. Fjern vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene i melken, og kast vaniljestangen. Visp gradvis eggeplommeblandingen inn i melken.
- 6Kok opp, visp ofte, til sausen koker kraftig, ca. 3 minutter. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, rør det inn nå. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Server varm.
- 7Forberedelse i forkant: Sausen kan lages opptil 1 dag i forveien, avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Varm opp i den øverste delen av et dobbelkoker over småkokevann.
- 8Sausen kan lages opptil 1 dag i forveien, avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Varm opp i den øverste delen av et dobbelkoker over småkokevann.