Vaniljesaus

Vaniljesaus

Lær hvordan du lager en deilig og kremet vanilla sauce. Perfekt til desserter som iskrem, kaker og frukt. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 1/2 kopper melk, delt
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 store eggeplommer
  • 1 vaniljestang, delt på langs, eller 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Dryss maisstivelsen over 1/2 kopp av melken i en liten bolle og visp ut den. Tilsett sukker og eggeplommer, og visp godt.
  2. 2Kok opp de resterende 2 koppene med melk og vaniljestangen forsiktig i en tykkbunnet mellomstor kjele på lav varme. Fjern vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene i melken, og kast vaniljestangen. Visp gradvis eggeplommeblandingen inn i melken.
  3. 3Kok opp, visp ofte, til sausen koker kraftig, ca. 3 minutter. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, rør det inn nå. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Server varm.
  4. 4Dryss maisstivelsen over 1/2 kopp av melken i en liten bolle og visp ut den. Tilsett sukker og eggeplommer, og visp godt.
  5. 5Kok opp de resterende 2 koppene med melk og vaniljestangen forsiktig i en tykkbunnet mellomstor kjele på lav varme. Fjern vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene i melken, og kast vaniljestangen. Visp gradvis eggeplommeblandingen inn i melken.
  6. 6Kok opp, visp ofte, til sausen koker kraftig, ca. 3 minutter. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, rør det inn nå. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Server varm.
  7. 7Forberedelse i forkant: Sausen kan lages opptil 1 dag i forveien, avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Varm opp i den øverste delen av et dobbelkoker over småkokevann.
  8. 8Sausen kan lages opptil 1 dag i forveien, avkjøles, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Varm opp i den øverste delen av et dobbelkoker over småkokevann.