
Makrell med knuste poteter og oregano
Lær hvordan du lager en smakfull makrellrett med knuste poteter og oregano. En enkel og sunn middagsoppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund små voksaktige poteter (for eksempel baby Yukon Gold)
- Kosher-salt
- 1 kopp naturell helmelk Greek yoghurt
- 1 teskje (eller mer) fersk sitronsaft
- 1 teskje hvitvinseddik
- Nykvernet svart pepper
- 4 hvitløksfedd, skrellet og knust
- 5 spiseskjeer olivenolje, delt
- 4 mager mackerelfileter på 170 gram med skinn
- 2 spiseskjeer ferske oregano-blader
- 1 teskje finrevet sitronskall
- Lett havsalt (for eksempel Maldon)
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele, tilsett vann til det dekker, og krydre med kosher-salt. Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke til de er møre, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet; la de avkjøle litt. I mellomtiden, forvarm ovnen til grill. Visp sammen yoghurt, sitronsaft og eddik i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Sett yoghurtsausen til side. Legg potetene på et stekebrett som tåler å bli brukt under grill, med kant. Bruk bunnen av en liten bolle eller målebøtte til å presse potetene lett flate. Tilsett hvitløk, drypp over 4 ss olje, og vend godt slik at de dekkes. Krydre med kosher-salt og pepper. Grill potetene til de er gyldne, ca. 10–12 minutter. Gni skinnsiden av makrellen med den resterende spiseskjeen olje; krydre med kosher-salt og pepper. Legg makrellen med skinnsiden opp på toppen av potetene, og grill til fisken er ugjennomsiktig gjennom hele og skinnet er sprøtt, ca. 10–12 minutter. Ta ut av ovnen og dryss over oregano og sitronzest. Fordel yoghurtsausen på hver tallerken, og legg poteter og fisk oppå. Strø over havsalt.
- 2Legg potetene i en stor kjele, tilsett vann til det dekker, og krydre med kosher-salt. Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke til de er møre, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet; la de avkjøle litt.
- 3I mellomtiden, forvarm ovnen til grill. Visp sammen yoghurt, sitronsaft og eddik i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Sett yoghurtsausen til side.
- 4Legg potetene på et stekebrett som tåler å bli brukt under grill, med kant. Bruk bunnen av en liten bolle eller målebøtte til å presse potetene lett flate. Tilsett hvitløk, drypp over 4 ss olje, og vend godt slik at de dekkes. Grill potetene til de er gyldne, ca. 10–12 minutter.
- 5Gni skinnsiden av makrellen med den resterende spiseskjeen olje; krydre med kosher-salt og pepper. Legg makrellen med skinnsiden opp på toppen av potetene, og grill til fisken er ugjennomsiktig gjennom hele og skinnet er sprøtt, ca. 10–12 minutter. Ta ut av ovnen og dryss over oregano og sitronzest.
- 6Fordel yoghurtsausen på hver tallerken, og legg poteter og fisk oppå. Strø over havsalt.