Kikertsalat-sandwich med kremet gulrot- og reddikslaw

Kikertsalat-sandwich med kremet gulrot- og reddikslaw

Lær hvordan du lager en deilig kikertsalat-sandwich med kremet gulrot- og reddikslaw. Perfekt for en lett lunsj eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer majones
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 5 små gulrøtter (ca. 225 gram), grovhakket med den grove rivjernet på en food processor eller de største hullene på et rivjern
  • 3 små reddiker (ca. 60 gram), grovhakket med den grove rivjernet på en food processor eller de største hullene på et rivjern
  • 1/4 kopp grovhakket koriander
  • 1/4 kopp grovhakket persille
  • 1/4 kopp skivede mandler
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer majones
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer salsa verde laget av reddikblader (valgfritt)
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 sjalottløk, delt i fire
  • 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 (ca. 450 gram) boks kikerter, skylt
  • 1 middels agurk (ca. 225 gram), finhakket
  • 3 spiseskjeer fetaost, smuldret
  • 1/4 kopp grovhakket koriander
  • 1/4 kopp grovhakket persille
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 avokado, tynne skiver
  • 4 briochebrød eller 8 skiver pumpernickelbrød, ristet
  • 1/2 kopp babyspinatblader

Fremgangsmåte

  1. 1Lag den kremete gulrot- og reddikslåen: Visp majones, olje, sitronzest og sitronsaft i en middels stor bolle til det er glatt. Tilsett gulrøtter, reddiker, koriander, persille, mandler, salt og pepper, og rør godt sammen.
  2. 2Visp majones, olje, sitronzest og sitronsaft i en middels stor bolle til det er glatt. Tilsett gulrøtter, reddiker, koriander, persille, mandler, salt og pepper, og rør godt sammen.
  3. 3Lag kikertersalaten: Visp majones, olje, salsa verde, sitronzest og sitronsaft i en annen middels stor bolle til det er glatt. Pulsér shallot og hvitløk i en food processor til de er finhakket. Tilsett kikerter og pulsér kort, ca. 20 sekunder, til de er grovhakket. Overfør til en bolle med salsa verde-blandingen. Vend inn agurk, fetaost, koriander og persille; smak til med salt og pepper.
  4. 4Visp majones, olje, salsa verde, sitronzest og sitronsaft i en annen middels stor bolle til det er glatt. Pulsér shallot og hvitløk i en food processor til de er finhakket. Tilsett kikerter og pulsér kort, ca. 20 sekunder, til de er grovhakket. Overfør til en bolle med salsa verde-blandingen. Vend inn agurk, fetaost, koriander og persille; smak til med salt og pepper.
  5. 5Monter smørbrødene: Legg 4 skiver av avocado på hver bunnen. Topp med en stor skje (ca. ¾ kopp) kikerterblanding og 2 ss spinat. Legg på toppen av brødet og server med gulrot- og reddikslåen ved siden av.
  6. 6Legg 4 skiver av avocado på hver bunnen. Topp med en stor skje (ca. ¾ kopp) kikerterblanding og 2 ss spinat. Legg på toppen av brødet og server med gulrot- og reddikslåen ved siden av.
  7. 7Forbered