
Fisketamaler i bananblader med achiotte-smør og mais-tomat salsa
oppskrift på fisketamales innpakket i bananblader med smakfull achiote smør og frisk mais-tomat salsa. enkel og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke bananblader
- 4 kopper masa-blanding, følg instruksjonene på pakken
- 4 pund Mahi Mahi, snapper eller annen fastfisk
- 1 spiseskje achiote-paste
- 1 ancho-chili
- 1/4 pund smør, romtemperert
- 1 lime, saftet
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje hakket koriander
- 1/4 teskje malt spisskummen, ristet
- 1 kopp søtmais, avskåret fra kolben og blansjert
- 1/4 kopp rødløk, finhakket
- 1 pint cherrytomater, delt i to eller kvarte hvis store
- 1 vårløk, finhakket
- 1/4 bunt koriander, finhakket
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 jalapeños, frø fjernet og finhakket
Fremgangsmåte
- 1For achiotte-smøret: Bland alt i en food processor til det er godt blandet.
- 2For mais-salsaen: Bland alt i en bolle og krydre med salt og pepper.
- 3For tamales: Kutt bananblader i omtrent 30 cm store kvadrater og tørk dem av med et fuktig håndkle.
- 4Plasser omtrent 85 gram av den forberedte tamale-masen i midten av bladet, og legg et stykke fisk oppå massen.
- 5Smør fisken med achiotte-chili-smør, og legg deretter en skje med mer masse oppå, og spre den ut over fisken slik at den er helt dekket.
- 6Brett kantene av bananbladet over fisken, slik at det dannes en pakke.
- 7Bind pakken med en tråd og damp den i 10 minutter.
- 8Server med mais-salsa.