Fisketamaler i bananblader med achiotte-smør og mais-tomat salsa

Fisketamaler i bananblader med achiotte-smør og mais-tomat salsa

oppskrift på fisketamales innpakket i bananblader med smakfull achiote smør og frisk mais-tomat salsa. enkel og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke bananblader
  • 4 kopper masa-blanding, følg instruksjonene på pakken
  • 4 pund Mahi Mahi, snapper eller annen fastfisk
  • 1 spiseskje achiote-paste
  • 1 ancho-chili
  • 1/4 pund smør, romtemperert
  • 1 lime, saftet
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje hakket koriander
  • 1/4 teskje malt spisskummen, ristet
  • 1 kopp søtmais, avskåret fra kolben og blansjert
  • 1/4 kopp rødløk, finhakket
  • 1 pint cherrytomater, delt i to eller kvarte hvis store
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1/4 bunt koriander, finhakket
  • 1/4 kopp fersk limejuice
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 jalapeños, frø fjernet og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1For achiotte-smøret: Bland alt i en food processor til det er godt blandet.
  2. 2For mais-salsaen: Bland alt i en bolle og krydre med salt og pepper.
  3. 3For tamales: Kutt bananblader i omtrent 30 cm store kvadrater og tørk dem av med et fuktig håndkle.
  4. 4Plasser omtrent 85 gram av den forberedte tamale-masen i midten av bladet, og legg et stykke fisk oppå massen.
  5. 5Smør fisken med achiotte-chili-smør, og legg deretter en skje med mer masse oppå, og spre den ut over fisken slik at den er helt dekket.
  6. 6Brett kantene av bananbladet over fisken, slik at det dannes en pakke.
  7. 7Bind pakken med en tråd og damp den i 10 minutter.
  8. 8Server med mais-salsa.