Kyllingnuggets med mandelmel uten gluten

Kyllingnuggets med mandelmel uten gluten

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie mandelmelkyllingnuggets. En enkel oppskrift perfekt for en sunn og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund malt kylling
  • 2 teskjeer salt, delt
  • 2 teskjeer malt svart pepper, delt
  • 1/2 teskje tørket sennep
  • 1/2 teskje paprika
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 2 kopper King Arthur Mandelmel
  • 1/4 kopp maisstivelse
  • 1/4 kopp vann
  • 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Plasser en ovnsikker metallrist på toppen av et bakepapirkledd stekebrett og sett til side.
  2. 2I en stor blandebolle, kombiner kyllingen, 1 teskje salt og pepper, samt de øvrige krydderne. Bland godt til alt er jevnt fordelt, og sett til side.
  3. 3I en separat bolle, visp sammen mandelmelet og resten av salt og pepper. Sett denne bollen til side også.
  4. 4I en tredje bolle, visp sammen maisstivelse og kaldt vann for å lage en jevning.
  5. 5Med våte hender, ta omtrent 2 spiseskjeer av kyllingen og form til en liten disk. Dypp først i mandelmelet, deretter i jevningen, og så igjen i mandelmelet. Legg deretter over på metallristen (som står på bakepapiret).
  6. 6Gjenta denne prosessen til all kylling er brukt opp.
  7. 7Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en non-stick stekepanne. Når oljen er varm, tilsett halvparten av kyllingnuggets. Stek i ca. 1 minutt, til bunnen begynner å bli gyllen. Snu og stek i ytterligere ett minutt for å få den andre siden gyllenbrun. Legg nuggets tilbake på risten.
  8. 8Gjenta denne stekeprosessen til alle nuggets er jevnt brune.
  9. 9Plasser hele stekebrettet (med risten oppå) midt i ovnen og stek i 10 minutter.
  10. 10Ta nuggets ut av ovnen, snu dem over på risten, og la dem avkjøle litt.
  11. 11Server med din favorittdippsaus. Nyt!