Kyllingnuggets med mandelmel uten gluten
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie mandelmelkyllingnuggets. En enkel oppskrift perfekt for en sunn og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund malt kylling
- 2 teskjeer salt, delt
- 2 teskjeer malt svart pepper, delt
- 1/2 teskje tørket sennep
- 1/2 teskje paprika
- 1/2 teskje tørket oregano
- 2 kopper King Arthur Mandelmel
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1/4 kopp vann
- 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Plasser en ovnsikker metallrist på toppen av et bakepapirkledd stekebrett og sett til side.
- 2I en stor blandebolle, kombiner kyllingen, 1 teskje salt og pepper, samt de øvrige krydderne. Bland godt til alt er jevnt fordelt, og sett til side.
- 3I en separat bolle, visp sammen mandelmelet og resten av salt og pepper. Sett denne bollen til side også.
- 4I en tredje bolle, visp sammen maisstivelse og kaldt vann for å lage en jevning.
- 5Med våte hender, ta omtrent 2 spiseskjeer av kyllingen og form til en liten disk. Dypp først i mandelmelet, deretter i jevningen, og så igjen i mandelmelet. Legg deretter over på metallristen (som står på bakepapiret).
- 6Gjenta denne prosessen til all kylling er brukt opp.
- 7Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en non-stick stekepanne. Når oljen er varm, tilsett halvparten av kyllingnuggets. Stek i ca. 1 minutt, til bunnen begynner å bli gyllen. Snu og stek i ytterligere ett minutt for å få den andre siden gyllenbrun. Legg nuggets tilbake på risten.
- 8Gjenta denne stekeprosessen til alle nuggets er jevnt brune.
- 9Plasser hele stekebrettet (med risten oppå) midt i ovnen og stek i 10 minutter.
- 10Ta nuggets ut av ovnen, snu dem over på risten, og la dem avkjøle litt.
- 11Server med din favorittdippsaus. Nyt!