Kremet mais-suppe

Kremet mais-suppe

Lær hvordan du lager en kremet mais-suppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme dager eller som en trøstende forrett. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 røde poteter, skrellet og i terninger
  • 2. 2 bokser (11 unser) hel mais, uten å helle av væsken
  • 3. 1/2 kopp hakket grønn paprika
  • 4. 1/2 kopp hakket søt løk
  • 5. 1 spiseskje rød pepperflak
  • 6. 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 7. 1 pakke (12 unser) lavfett, fast silketofu
  • 8. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele med saltet vann og kok opp. Kok til de er møre, ca. 30 minutter; sil av vannet.
  2. 22. Tilsett mais, paprika, løk, rød pepperflak og grønnsaksbuljong i potetene. Kok i ca. 15 minutter; fjern fra varmen.
  3. 33. I en foodprocessor eller blender puré alle unntatt 1 1/2 kopp av grønnsaks- og buljongblandingen sammen med tofuen. Kjør i porsjoner om nødvendig. Bland den puréte grønnsaks- og buljongblandingen med den resterende 1 1/2 koppen, og kok opp på lav varme i 5 minutter; ikke la det koke. Krydre med salt etter smak.