
Kremet mais-suppe
Lær hvordan du lager en kremet mais-suppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme dager eller som en trøstende forrett. Rask å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 røde poteter, skrellet og i terninger
- 2. 2 bokser (11 unser) hel mais, uten å helle av væsken
- 3. 1/2 kopp hakket grønn paprika
- 4. 1/2 kopp hakket søt løk
- 5. 1 spiseskje rød pepperflak
- 6. 2 kopper grønnsaksbuljong
- 7. 1 pakke (12 unser) lavfett, fast silketofu
- 8. salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele med saltet vann og kok opp. Kok til de er møre, ca. 30 minutter; sil av vannet.
- 22. Tilsett mais, paprika, løk, rød pepperflak og grønnsaksbuljong i potetene. Kok i ca. 15 minutter; fjern fra varmen.
- 33. I en foodprocessor eller blender puré alle unntatt 1 1/2 kopp av grønnsaks- og buljongblandingen sammen med tofuen. Kjør i porsjoner om nødvendig. Bland den puréte grønnsaks- og buljongblandingen med den resterende 1 1/2 koppen, og kok opp på lav varme i 5 minutter; ikke la det koke. Krydre med salt etter smak.