Arugolasalat med pærer, ovns-tørkede druer og ristede sjalottløk-vinaigrette

Arugolasalat med pærer, ovns-tørkede druer og ristede sjalottløk-vinaigrette

Oppdag en frisk og smakfull salat med ruccola, søte pærer, tørkede druer og en rik ristede sjalottløk-vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund uten kjerner røde druer, fjernet stilker
  • 2. 4 teskjeer pluss 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 4 sjalottløk (ca. 4 ounces), skrelt
  • 4. 1/4 kopp sherryeddik
  • 5. 2 spiseskjeer honning
  • 6. 12 ounces ruccola (ca. 16 kopper), fjern de seige stilkene
  • 7. 3 modne pærer, delt i fire og tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 250°F. Legg et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Fordel druer i ett lag på stekebrettet. Drypp over 3 teskjeer olivenolje; vend forsiktig slik at de dekkes. Legg shallots på et stykke aluminiumsfolie av kraftig kvalitet; drypp over 1 teskje olje. Pakk inn i folie; sett i en liten ildfast form. Stek til shallots er veldig myke, ca. 1 ½ time, og druer er krympet og lett karamellisert, ca. 2 ½ time. La avkjøle. Kan forberedes på forhånd: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar separat og kjøl ned. Ta ut av kjøleskapet og la komme til romtemperatur før bruk. Bland shallots, de oppsamlede saftene, eddik og honning i en blender og kjør til glatt puré. Smak til med salt og pepper. Med blenderen i gang, tilsett gradvis de resterende ¾ koppen olivenolje. Kan forberedes 1 dag i forveien: Dekk til og kjøl ned. La stå til romtemperatur før servering. Vend ruccola i en stor bolle med nok dressing til å dekke bladene. Fordel på tallerkener. Topp med pærer og druer. Strø over knust pepper og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 250°F. Legg et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Fordel druer i ett lag på stekebrettet. Drypp over 3 teskjeer olivenolje; vend forsiktig slik at de dekkes. Legg shallots på et stykke aluminiumsfolie av kraftig kvalitet; drypp over 1 teskje olje. Pakk inn i folie; sett i en liten ildfast form. Stek til shallots er veldig myke, ca. 1 ½ time, og druer er krympet og lett karamellisert, ca. 2 ½ time. La avkjøle. Kan forberedes på forhånd: Kan lages 2 dager i forveien