
Italiensk brød II
Lær hvordan du lager autentisk italiensk brød med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost eller som tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper usøtet hvetemel til allsidig bruk
- 1 spiseskje brunt sukker
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 1/8 kopper varmt vann (45°C)
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 teskjeer tørrgjær
- 1 egg
- 1 spiseskje vann
- 1 spiseskje sesamfrø
- 1 spiseskje maismel
Fremgangsmåte
- 1Legg alle ingrediensene unntatt egg, 1 spiseskje vann, sesamfrø og maismel i brødmaskinen i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigenivået.
- 2Del deigen i to deler og form til avlange brød. Strø maismel på en smurt bakeplate. Legg brødene med skjøten ned på platen. Pensle toppen av brødene med vann. La heve til dobbel størrelse, omtrent 50 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Pensle brødene med eggeblanding. Strø sesamfrø på toppen. Lag fire snitt ca. 0,5 cm dype på tvers av toppen av hvert brød. Plasser en panne med varmt vann i bunnen av ovnen. Stek brødene i 25 til 30 minutter, eller til de er gylne.
- 5For å få et fint, sprøtt brød, kan du steke det på ettermiddagen og sette det inn i ovnen igjen i 5 minutter før servering. Det gir et veldig sprøtt brød! Du vil bli overrasket over hvor mye bedre det blir hvis du varmer det opp de siste 5 minuttene. Prøv det. Jeg lærte dette på en brødmaskinkurs!